Menu Premium

Silicon Knights brengt meest gevraagde IP tot leven

Gamekings Redactie 27/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een interview vertelde de baas van Silicon Knights, Dennis Dyac, dat ze bezig zijn met een remake van hun meest gevraagde game.

“We zijn heel erg blij en zijn goed bezig met onze next-generation dingen. We werken aan een IP waar het meest om is gevraagd en we zijn daar erg over te spreken”, vertelde hij. “We gaan eigenlijk terug naar onze roots en kunnen dan ook niet wachten tot het moment dat we meer kunnen zeggen.”

Silicon Knights heeft drie grote namen aan de gamers geschonken. Een daarvan is Too Human, maar daar deden ze eigenlijk niemand een plezier mee. Die game is zowel bij de reviewers als de kassa geflopt. Dan heb je nog Soul Reaver, maar die titel is in het bezit van Square Enix en daar schijnt al een remake van gemaakt te worden door Crystal Dynamics. Die kunnen we dus ook schrappen.

Dan blijft alleen Eternal Darkness: Sanity’s Requiem over. Een hoog aangeschreven horror-adventure die ondertussen al een cult-status heeft bereikt. Als je dan bedenkt dat Dyac ook nog de next-gen aanhaalde, kunnen we vermoeden dat de game voor de Wii U zal komen. En dat doet opnieuw denken aan Eternal Darkness als de enige Nintendo-exclusive.

Die game is ooit uitgekomen voor de Gamecube en genoot niet veel naamsbekendheid, maar degene die hem kennen vinden het ook een van de beste games voor de Cube. De game had toen een gigantische lading aan speelbare characters, een verhaallijn die door de tijd slingerde en een speciale mechaniek die het enige echte einde liet zien wanneer je de game op alle drie de mogelijke manieren had uitgespeeld.

Wat het ook mag zijn, we kunnen er wel vanuit gaan dat veel gamers er blij mee zullen gaan zijn. Wat denk jij dat Silicon Knights ons gaat voorschotelen en voor welk platform deze game zal komen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch