Menu Premium

Shovel Knight is 1,2 miljoen keer verkocht

Rik Koning 18/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shovel Knight is een 2D side-scrolling platformer die is gemaakt door developer Yacht Club Games. De game combineert invloeden van oude NES-games en is ontwikkeld na een succesvolle Kickstarter-campagne, waarbij alle doelen werden behaald. Shovel Knight kwam halverwege 2014 uit op de PC, Nintendo 3DS en Wii U, waarna de game geport werd naar onder andere de PlayStation 3, PlayStation 4 en de Xbox One.

Ondertussen zijn we bijna twee jaar verder en kunnen we wel stellen dat de game alle verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft. Zo onthulden de makers enkele dagen geleden dat de game eind 2015 al een miljoen keer verkocht was. Vandaag werd bekend dat de game ondertussen zelfs alleen digitaal al een miljoen keer verkocht is. Daarnaast zijn er nog zo’n 200.000 stuks fysiek verkocht.

Naast de totale verkoopcijfers, gaf de developer ook nog een kijkje in het aantal sales per platform. Zo werd ongeveer een derde verkocht via Steam en werd nog eens een derde van de exemplaren verkocht op de Nintendo 3DS. Overigens loopt de verkoop volgens Yacht Club Games nog steeds goed. In een blogpost bedankte de studio iedereen voor hun support.

Heb jij Shovel Knight al gespeeld? Laat ons weten wat je ervan vindt!

Bron: MCV

Shovel Knight is 1,2 miljoen keer verkocht

Shovel Knight is 1,2 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch