Menu Premium

Shinji Mikami belooft verse terreur met The Evil Within

Karim Shehata 05/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een hele lange tijd voorbij gegaan zonder dat we echt hebben gegriezeld met een game, maar die lans werd afgelopen juni doorbroken door The Last of Us. Deze game kwam echter niet van de hand van Shinji Mikami, welke het brein was achter het simpelweg geniale Resident Evil 4. Na wat uitstapjes bij wat andere ontwikkelaars heeft hij zijn eigen studio opgericht: Tango Gameworks. Deze ontwikkelaar werkt nu aan een nieuwe survival horrorgame die het gevoel van Resident Evil 4 moet zien terug te brengen. Dat de ontwikkelaar geen last heeft van de hoge verwachtingen is duidelijk, want Shinji Mikami belooft verse terreur met The Evil Within.

Dit doet de man, die in het verleden ook meewerkte aan onder meer de Devil May Cry-franchise, in een interview. “Er is in de loop der jaren niet veel veranderd wanneer het aankomt op het inboezemen van terreur bij de speler”, begint Mikami. “Mensen zijn wel minder snel bang te maken tegenwoordig, omdat ze meestal al weten wat er gaat komen.” Hiermee lijkt de Japanner aan te willen geven dat dit met The Evil Within helemaal anders moet gaan worden.

Het Japanse brein achter The Evil Within gaat daarnaast verder in op het ontwikkelproces van zijn nieuwe game. Zo zegt hij dat het managen van een team moeilijk is, maar dat de game nu in een speelbare fase verkeerd. Om die reden is het inmiddels dan ook een stuk makkelijker geworden voor de man om zijn concept over te brengen naar de medewerkers van de studio. Hij vergelijkt het maken van games dan ook met een achtbaanritje: “Het maken van games heeft een hele zware kant, maar ook een hele leuke kant. Wanneer je in een achtbaan zit, is de weg omhoog een hele lange, zweterige en paniekerige bezigheid. Daarentegen is de weg omlaag geweldig en zeer leuk om mee te maken. Dit gaat echter wel veel sneller dan de weg omhoog”, aldus Mikami.

Shinji Mikami geeft aan dat Bethesda de ontwikkeling bijna laat voor wat het is, zodat dezelfde man alle vrijheid heeft om deze game in alle rust te kunnen ontwikkelen. Of daar echter veel rust bij komt kijken is nog maar de vraag, want de game moet in 2014 gaan verschijnen. Het nieuwe horrorverhaal van Shinji Mikami kun je in dat jaar beleven op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC.

Shinji Mikami belooft verse terreur met The Evil Within

Shinji Mikami belooft verse terreur met The Evil Within

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch