Menu Premium

SharePlay-functie volledig geblokkeerd in PS4-versie Advanced Warfare

Jeroen Wiersma 06/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE 2: Sony heeft inmiddels in een reactie aan Gamespot laten weten dat ontwikkelaars en uitgevers zelf mogen weten of zij de SharePlay-functie in- of uitschakelen voor een game: “SharePlay is een feature die mee is gekomen met systeemupdate 2.00 en beschikbaar is voor alle PS4-titels, maar ontwikkelaars hebben de optie om de functie uit te zetten als dit beter past bij de game-ervaring.”

UPDATE:
Ook wij kunnen bevestigen dat de SharePlay-functie in het geval van Call of Duty: Advanced Warfare niet werkt. Onderaan dit bericht zie je de melding die wij kregen, die ons vertelt dat de host zich in een geblokkeerde scene bevindt.

Origineel bericht:

Een weekje terug kwam update 2.00 uit voor de PlayStation 4. Nieuwe functionaliteiten waren onder andere het afspelen van muziek via een USB-stick en de herinvoering van de menuthema’s die je kent van de PlayStation 3. De meest opvallende functie was echter de SharePlay-functie. Een mooie functie, maar nu blijkt dat de SharePlay-functie volledig geblokkeerd is in de PS4-versie van Call of Duty: Advanced Warfare.

Met SharePlay kun je iemand uitnodigen jouw game te spelen op zijn of haar eigen console, waarbij jij als host functioneert en naar de gast streamt. Zulke sessies hebben een limiet van 60 minuten, maar kunnen daarna direct opnieuw worden opgestart. Een vriend kan op die manier, zonder de game zelf te kopen, met je meespelen. Voor gamers een leuke functie, waar Sony best over mag opscheppen. De SharePlay-functie zou werken bij iedere game en ontwikkelaars zouden geen optie hebben om deze uit te schakelen.

De laatste dagen was het vermoeden er echter al en Gamespot wist uiteindelijk de waarheid te onthullen: de SharePlay-functie is volledig geblokkeerd in de PS4-versie van Call of Duty: Advanced Warfare. In het systeem is een censuuroptie ingebouwd, bedoeld om spoilers te voorkomen voor de gast. Er werd gedacht dat hiermee slechts enkele scenes gecensureerd konden worden, maar Sledgehammer en Activision hebben het weten te activeren voor de hele game. Tot op dit moment zijn er nog geen reacties bekend van Sony of Activision op dit nieuws. Wat zal er overblijven van de SharePlay-functie?

SharePlay-functie volledig geblokkeerd in PS4-versie Advanced Warfare

SharePlay-functie volledig geblokkeerd in PS4-versie Advanced Warfare

SharePlay-functie volledig geblokkeerd in PS4-versie Advanced Warfare

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch