Menu Premium

Shadowrun Returns verschijnt in juli op de PC

Gamekings Redactie 18/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shadowrun Returns is een uitermate populair product van de uiterst vruchtbare Kickstarter grond. Het project van ontwikkelaar Harebrained Scheme bleek in maart 2012 enorm populair, gezien het binnen 28 uur een bedrag van 400.000 dollar wist te vergaren, wat inmiddels is opgelopen tot 1,9 miljoen dollar. Dat geld is niet lang blijven liggen, want Shadowrun Returns verschijnt in juli op de PC en tablets. Een maandje later dan beloofd, maar nu wel met een extra campaign level-editor.

Shadowrun Returns, met zijn klassieke turn-based speelstijl, speelt zich af in een futuristische cyberpunk wereld. De naam doet het al vermoeden, dit is geen nieuwe IP. Van origine is het een rollenspel dat met een dobbelsteen werd gespeeld diende te worden. Versies van Shadowrun verschenen in turn-based videogamevorm voor Super Nintendo en de Mega Drive, dus bij sommige, meer belegen, gamers zal de naam een belletje doen rinkelen. Tevens kwam in 2007 Shadowrun uit voor PC en Xbox 360. Deze week af van de originele turn-based opzet en nam de vorm aan van een snelle FPS.

Shadowrun Returns wordt inclusief een campaign level-editor gelanceerd, daarmee kan de speler naar hartenlust de campaign van Shadowrun Returns tweaken. Het is een ongebruikelijke keuze, welke Jordan Wiesman, grondlegger van Harebrained Scheme, als volgt motiveert. “Het idee om alle editor files uit te brengen voor de Shadowrun Returns campaign is gebaseerd op mijn ervaringen toen ik met Trent Reznor werkte aan Alternate Reality Game voor zijn album Year Zero”, legt Weisman uit. “Trent stelde fans in staat om zijn muziek naar smaak te remixen door de Garage Band tracks samen met het album uit te brengen. Met Shadowrun Returns doen we iets vergelijkbaars. Spelers kunnen beginnen met wat wij hebben gecreëerd en daarop verder bouwen, het herbouwen of het als uitgangspunt gebruiken voor compleet nieuwe verhalen”.

Er klinken dus ambitieuze geluiden vanuit Harebrained Scheme. Er is een doelgroep voor dit soort user-generated content, zeker in de PC community. We zijn benieuwd wat voor ondenkbare mods de spelers van Shadowrun Returns gaan realiseren.

Shadowrun Returns verschijnt in juli op de PC.

Shadowrun Returns verschijnt in juli op de PC.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch