Menu Premium

Setting Black Ops 2 kan voor problemen zorgen

Gamekings Redactie 09/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het feit dat Call of Duty Black Ops 2 een toekomstige setting kent, is in strijd met een contract dat Activision heeft met Infinity Ward. Daarin staat vermeld dat Infinity Ward het alleenrecht heeft om een Call of Duty in een hedendaagse of toekomstige context te ontwikkelen. Dit gegeven zou kunnen leiden tot een rechtszaak die het bestaansrecht van Black Ops 2 wellicht in gevaar kan brengen, zo meldt Game Informer.

De hele wereld weet inmiddels dat Black Ops 2 zich in de toekomst af zal spelen, het jaar 2025 om precies te zijn. Ook was voor sommigen al bekend dat Treyarch, vanwege Activision’s contract met Infinity Ward, eigenlijk geen Call of Duty games in een setting in “modern day (post-Vietnam), the near future, or distant future” zou mogen ontwikkelen. Nou was de Black Ops ontwikkelaar het klaarblijkelijk beu om games die zich in het verleden afspelen te fixen en besloten ze zodoende om ook hun shooter in een moderner jasje te steken. Dit zou, volgens Game Informer, problemen kunnen opleveren.

Wat is er namelijk aan het spreekwoordelijke handje? Infinity Ward’s ex-bazen Jason West en Vince Zampella zitten in de clinch met Activision en hebben eveneens nog steeds een rechtszaak tegen de uitgever lopen. De eindbazen zijn dus niet bepaald vriendjes met Activision en zullen de contactbreuk dan ook als een krachtig wapen kunnen gebruiken in het proces. Eric Chad, een advocaat gespecialiseerd in intellectuele eigendommen, meldde in een gesprek met Game Informer dat Zampella en West een fors geldbedrag van Activision mogen eisen, of nog erger zelfs, claimen dat Black Ops 2 (hou je vast) nooit het levenslicht ziet, dan wel een flinke make-over krijgt.

Bijgekomen van je hartaanval? Mooi, dan kan de heer Chad je nu even geruststellen door te melden dat Activision hoogstwaarschijnlijk met bakken geld gaat strooien, aangezien de game inmiddels al een vergevorderd stadium heeft bereikt. We weten allemaal natuurlijk dat poen voor de marktleidende uitgever absoluut geen probleem is. Toch kan dit gedoe een doorn in het oog voor Activision betekenen en zullen ze waarschijnlijk flink wat meer centen kwijt raken aan Black Ops 2 dan gepland.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch