Menu Premium

SEGA neemt Endless-ontwikkelaar Amplitude over

Duncan Israel 05/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De uitgever uit het oosten komt steeds verder de westerse kant op: SEGA neemt Endless-ontwikkelaar Amplitude over. De Franse studio wordt nu aan een imposant rijtje toegevoegd.

SEGA is al een aantal jaren druk bezig om de westerse markt te gaan domineren. Toen een aantal jaar geleden het de uitgever niet voor de wind ging, besloten de Japanse bestuurders dat het roer om moest. De westerse divisie van de uitgever werd een onafhankelijk bedrijf. Zij hoefde dus geen verantwoording aan de Japanse grootmeesters af te leggen. SEGA ging zich vanaf dat moment ook steeds meer focussen op de digitale markt, aangezien dat toch de toekomst is.

Nu heeft SEGA in relatief korte tijd al een aantal westerse gamestudio’s overgenomen. Zo worden de Football Manager-games van het Britse Sport’s Interactive al een tijdje uitgegeven door SEGA. De laatste Total War: Warhammer van het eveneens Britse Creative Assembly valt ook onder dezelfde uitgever. Daarnaast is het Canadese Relic Entertainment, maker van onder andere Company of Heroes, overgenomen door SEGA. Nu mag het Franse Amplitude zich bij dezelfde familie scharen.

De Europese baas Jurgen Post is erg blij met de overname van Amplitude en hij ziet hiermee de kans dat SEGA Europe marktleider wordt, als het aankomt op het uitgeven van hoogstaande PC-games, zeker toenemen. SEGA is druk bezig met landje veroveren, want ze hebben pas geleden ook nog eens Persona-ontwikkelaar Atlus overgenomen. Het lijkt dus steeds beter te gaan met SEGA

Bron: MCV

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch