Menu Premium

SEGA lijdt groot verlies en annuleert games

Gamekings Redactie 31/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

SEGA Sammy’s Holding, het moeder bedrijf van SEGA, bereidt zich voor op een groot verlies van 7.1 miljard yen, zo’n 60 miljoen euro.

Het bedrijf dat ons de blauwe egel gaf, heeft het vooral moeilijk met het economische klimaat en de grote verandering binnen de software markt zowel in Europa als Noord-Amerika. Dit verlies leidt tot een herstructurering binnen de game-afdeling van de holding, waar een slordige 40 miljoen euro voor gereserveerd is. Dit heeft nadelige gevolgen voor diverse ontwikkelaars, werknemers en games die in de prullenbak zullen verdwijnen. Het verminderen van projecten moet leiden tot een kostenreductie, wat het bedrijf op de winstgevende rails moet brengen.

SEGA zal zich voornamelijk richten op hun grote IP’s, zoals Sonic the Hedgehog, Football Manager, Total War en Aliens. De ontwikkeling van andere titels wordt stopgezet, welke titels dit zijn is nog onbekend.

SEGA geeft aan dat het doel is om een kleiner bedrijf te worden met een aanhoudende winstgevendheid. Denk je dat SEGA met deze kostenreductie in de groene cijfers terecht komt en voor welke games ben je bang dat ze niet meer verschijnen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch