Menu Premium

SEGA betreurt zwakke verkoop games

Karim Shehata 11/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het niet erg goed gaat bij SEGA, moge duidelijk zijn. Games verkopen niet zoveel als het bedrijf zou willen, terwijl SEGA ook in financiële nood lijkt te verkeren. Nu presenteert het bedrijf achter games als Sonic The Hedgehog haar jaarcijfers, welke SEGA zelf ‘zwak’ noemt. Dat is lichtelijk opmerkelijk te noemen, want het bedrijf heeft over alle games genomen één miljoen games meer verkocht dan verwacht werd in februari van dit jaar.

Alhoewel de cijfers zeker niet op kunnen boksen tegen de cijfers die bijvoorbeeld Activision regelmatig presenteert, zouden we Alien: Isolation een pluim kunnen geven. Onduidelijk is of het hier gaat om verscheepte of verkochte exemplaren, maar SEGA noemt een aantal van 2,1 miljoen. In januari stond de game nog op één miljoen verkochte exemplaren, waardoor de cijfers betreft deze game dus meer dan verdubbeld zijn.

Het echt goede nieuws is met Alien: Isolation wel meteen tot een einde gekomen, want beide Sonic Boom-games hebben nog maar net 600.000 exemplaren weggezet, om precies te zijn 620.000. Dit valt te betreuren, want met twee aparte games en een tv-serie probeerde SEGA het blauwe egeltje juist uit de slop te trekken. Duidelijk mag zijn dat dat flink is mislukt.

Wanneer we de financiële cijfers erbij pakken, heeft SEGA in het afgelopen fiscale jaar 2,96 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd. Dat klinkt als veel, maar SEGA maakte ook een verlies van 94 miljoen, waar er vorig jaar nog winst werd gemaakt. Laten we hopen dat SEGA deze wisselvallige cijfers snel achter zich laat en toffe titels blijft afleveren. Dit jaar valt er onder meer een nieuwe Football Manager-titel te verwachten, terwijl de van origine Japanse uitgever ook van plan is om 46 free-to-play titels te lanceren in het komende fiscale jaar.

Bron: Gamesindustry.biz

SEGA betreurt zwakke verkoop games

SEGA betreurt zwakke verkoop games

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch