Menu Premium

Sandy Hook tragedie heeft geen impact op de gamesverkoop zegt analist

Gamekings Redactie 23/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sandy Hook tragedie heeft geen impact op de gamesverkoop zegt analist Doug Creutz van Cowen & Company. Maatregelen na deze tragische gebeurtenis, zoals een wetsontwerp om de relatie tussen geweld en videogames grondig te onderzoeken, zullen volgens Creutz de verkoop van games niet beïnvloeden.

Cowen & Company is een grote jongen in de finaciële sector en voor de analisten die er werken is het van levensbelang om te weten wat er op de markt gebeurt. In een interview met Gamespot vertelt Creutz dat investeerders zich zorgen maken over mogelijke wetgeving die uit het voorgestelde onderzoek naar games en geweld zou kunnen voortkomen. Zij denken dat dergelijke maatregelen de verkoop van games negatief kunnen beïnvloeden. Volgens Creutz zal dat allemaal wel meevallen.

Hij voegt hier verder aan toe: “We hebben veel vragen gekregen van investeerders over de mogelijke impact die dit recente drama in Newton zou kunnen hebben op onze aandelen van verschillende uitgevers van games. Hoewel dit een moeilijk onderwerp is vanwege de sterke emoties die dit incident oproept, hebben we geprobeerd om een samenvatting te maken van de relevante feiten.”

Creutz begrijpt de bezorgdheid van investeerders in het licht van de huidige gebeurtenissen en de emoties die daardoor worden opgeroepen. Hij denkt echter dat er in de marktmodellen voor de games-industrie rekening wordt gehouden met een groter risico dan nodig is. Volgens hem gaat de industrie juist een sterk jaar tegemoet, waarin een groot aantal releases op stapel staat en we waarschijnlijk aan het einde van het jaar de lancering van de nieuwe Microsoft en Sony consoles kunnen verwachten.

Sandy Hook tragedie heeft geen impact op de gamesverkoop zegt analist

Sandy Hook tragedie heeft geen impact op de gamesverkoop zegt analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch