Menu Premium

Ryse wordt een launch game voor de Xbox 720

Gamekings Redactie 11/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game stond eerst onder de naam Codename Kingdoms op de E3 in 2011 en zou voor de Xbox 360 uitkomen. Ryse wordt een launch game voor de Xbox 720 volgens de meest recente geruchten van The Verge en dat betekent natuurlijk niet alleen next-gen graphics (dat kunnen die gasten van Crytek al), maar ook betere bewegingsherkenning met de verder ontwikkelde Kinect sensoren.

Geruchten dat de game niet op de Xbox 360 zou uitkomen samen met geruchten dat de game ook multiplayer zou hebben waren er al eind 2011. Hierop antwoordde de CEO van Crytek, Cevat Yerli, met een ontwijkend “We kunnen natuurlijk niet van platform wisselen, omdat we nog steeds met Microsoft werken. Als u binnen Microsoft bedoelt, dan heb ik daar geen commentaar op.” Geen bevestiging dus.

The Verge beweert ook wat te weten over vier andere grote launchtitels voor de volgende Xbox. Dit zouden een nieuwe Forza met “super levensechte graphics” zijn, een zombiegame en een game in een Pixar-achtig jasje die gaat over een familie die op een eiland leeft. In die laatste zou je de Kinect kunnen gebruiken om jezelf te scannen en in de game te plaatsen. Het blijft nogal vaag en een nieuwe racegame lijkt ons een beetje een open deur.

Naast die launchtitels moeten volgens hetzelfde bericht ook Watch Dogs en Assassin’s Creed 4: Black Flag op de next-gen console van Microsoft verschijnen. Er wordt verwacht dat de nieuwe Xbox in mei aangekondigd zal worden en dat hij, samen met de PlayStation 4, in al zijn glorie te bewonderen zal zijn tijdens de E3 dit jaar. Geen verrassingen hier.

Of de berichtgeving van The Verge klopt dat weten we pas bij de officiële onthulling van de next-gen Xbox. Toch zouden wij er niet vreemd van opkijken als Ryse bij de launch verschijnt, als we afgaan op het vreemde ontwikkelproces. Je weet al wat nu volgt: Een goede pot speculeren. Dus kom maar op!

Ryse wordt een launch game voor de Xbox 720

Ryse wordt een launch game voor de Xbox 720

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch