Menu Premium

Ruud Gullit start FIFA esports academy: Team Gullit

Sebastiaan Brassinga 22/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Esports is hot en komt steeds vaker nadrukkelijk in het landelijke nieuws. Ruud Gullit is nu ook op de bandwagon gesprongen. De voormalig speler van onder meer PSV, AC Milan en het Nederlands Elftal wordt ambassadeur van de eerste onafhankelijke FIFA-academie: Team Gullit.

De grote partij achter Team Gullit is een digitaal bureau genaamd Triple. Het initiatief moet veelbelovende FIFA-talenten de kans geven zich in de toekomst te ontwikkelen tot een volwaardige profs. De academie moet talenten training en coaching bieden. In combinatie met het aanbrengen van structuur, moet dit Nederland nieuwe FIFA-sterren gaan opleveren. Overigens begeleidt Team Gullit hun sterren ook in de communicatie naar buiten toe (pers, social media etc.).

“Met Team Gullit willen we talenten kansen bieden”

Corné Dubelaar, eSports bussiness developer bij Triple, zegt het volgende over Team Gullit: “FIFA is erg populair in Nederland. Onder zowel de hardcore gamers als de meer casual gamers. Maar dit zal de komende jaren nog meer gaan stijgen. Momenteel zijn enkele FIFA-talenten aangesloten bij de Nederlandse eredivisieclubs en spelen ze in de edivisie. De talenten die niet aangesloten zijn bij een eredivisieclub, worden niet uitgenodigd voor de grote offline-toernooien. Daardoor is het lastiger voor hen om zich te ontwikkelen richting de wereldtop. Maar met een onafhankelijke academie willen wij deze talenten juist kansen bieden die ze in eerste instantie niet zouden krijgen.”

Tot nu toe bestaat Team Gullit uit drie jongen talenten te weten. Floris Jorna (18), Julian van den Berg (17) en Dani Visser (16). Hiervan hebben Floris en Dani zich inmiddels gekwalificeerd voor de voorrondes van de FIFA eWorld Cup, die later deze maand plaatsvinden. Wat vinden jullie van dit initiatief? Laat je horen in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch