Menu Premium

Russische gamedevelopers worden langzamerhand desperaat

Jan Johan Beldrok 30/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zeggen niks vreemds als het overgrote deel van de wereld niet helemaal in sync is met de daden van meneer Putin. De aanval op Ukraine leidde tot veel woede en kritiek gevolgd door kneiterharde economische sancties. De games-industrie kon niet achterblijven en deed qua sancties ook een duit in het zakje. Met als gevolg dat de Russen vrijwel niks meer kunnen kopen als het gaat om digitaal entertainment. Dat is natuurlijk zwaar klote voor de gewone Rus, maar het zuigt ook voor de Russissche developers. Zoals de makers van Loop Hero, die hun game opeens niet meer aan de straatstenen kwijt konden. De sancties tegen Rusland hebben de verkoop van games op online storefronts zoals Steam namelijk erg, erg moeilijk gemaakt voor Russische gamers.

Four Quarters hijst de piratenvlag

De Russische ontwikkelaar Four Quarters is door deze situatie dusdanig mismoedig geworden dat ze momenteel gamers oproept om hun game, de hoog aangeschreven roguelike Loop Hero, dan maar illegaal te downloaden. Door de sancties kan niemand in Rusland de game nog op Nintendo Switch of Steam kopen. Een dergelijke move hebben we in de twintig jaar dat we dit werk doen, nog niet eerder mogen meemaken. Een developer die oproept om zijn game illegaal binnen te hengelen… Met andere woorden, ze hebben de piratenvlag gehesen.

Russische gamers kunnen Loop Hero nu legaal illegaan downloaden

Four Quarters, dat zegt de oorlog in Oekraïne niet te steunen (wat best wel een ding is als je in Rusland woont), heeft nu zelf een torrent link gedeeld en daarmee feitelijk aan (Russische) gamers toestemming gegeven om het spel illegaal te downloaden. In een post op hun website koppelde Four Quarters spelers aan een torrent-versie van Loop Hero op RuTracker, de grootste BitTorrent-trackerwebsite van Rusland. Ze herinnerden de spelers er daarna netjes aan om ook een VPN te gebruiken. Oorlog doet rare dingen met de mens…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch