Menu Premium

Role-playing spelers van GTA 5 kunnen zich nu laten vaccineren

Mitchel Hoes 25/11/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Corona beheerst niet alleen de echte wereld, ze lijken nu ook onze geliefde gaming wereld te besmetten. Terwijl dat nu juist onze ontsnapping van de realiteit was. Niet langer dus. Er speelt namelijk wat bij GTA 5. Op het internet verschijnen er vaak genoeg filmpjes van bepaalde Role-Play elementen in de online variant van de game. Je kunt helemaal los gaan als agent of werk gewoon eens bij de defensie. En er is nu een nieuw onderdeel bij bijgekomen. Je kunt je namelijk laten vaccineren in de game. Het betreft daarbij de Braziliaanse versie van GTA 5. In de game roepen ze daar op om je te laten vaccineren. Doe je dat dan kun je wat extra’s krijgen om uit te geven in het spel.

In-game in de rij staan voor je Pfizer prik

Het lijkt een goede grap, maar het is toch echt waar. In Brazilië is COVID een groot probleem en veel mensen laten zich niet vaccineren. Daarom probeert het bedrijf Pfizer het via de GTA 5 role-playing servers. Zo proberen ze een hogere vaccinatie graad te behalen. En wat blijkt? Er staan letterlijk in-game rijen. De prikkers hebben zelfs een speciale hashtag in het leven geroepen. De #InGameVaccine uitdaging. Gaat dit COVID het land uit helpen?

Grand Theft Auto RolePlay players vaccinated in Pfizer Brazil push | Ad Age

 

Op de foto gaan met je GTA 5 online personage

Als onderdeel van deze speciale in-game missie kunnen spelers hun personages laten vaccineren in een van de Pfizer-vaccinatiecentra’s. Het gaat hier om de Cidade Alt-game. Dat is de grootste en meest populaire  GTA RP-server in Latijns-Amerika. Er wordt ook gestimuleerd om foto’s te maken van je character in de game. Je krijgt dan een speciaal logo. Ook in het echt krijg je daarvan een sticker. Zo kun je samen op de foto gaan en laten zien dat je gevaccineerd bent.

Is dit misschien ook een goed idee om te doen in Nederland? Of totale kolder? Laat het weten in de reacties. En je weet het. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar heb altijd respect voor elkaars mening.

GTA 5 Players Created Queues to Get Vaccinated [Video] - ESIZNEWS

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch