Menu Premium

Rockstar veroordeelt aantijgingen Leslie Benzies

Mark Hoogland 13/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteravond berichtten we reeds over de juridische strijd die is losgebroken tussen Take-Two Interactive en voormalig GTA-developer Leslie Benzies. Laatstgenoemde claimde dochterbedrijf Rockstar North uitgewerkt te zijn door de gebroeders Houser en zodoende miljoenen aan royalties te zijn misgelopen. Vandaag komt Rockstar met een statement, waarin ze Benzies’ beweringen streng veroordelen.

“Leslie Benzies was jarenlang een gewaardeerde werknemer in ons bedrijf,” aldus de verklaring. “Helaas komen de gebeurtenissen die tot zijn ontslag hebben geleid voort uit significante gedrags- en prestatieproblemen. Ondanks onze herhaaldelijke pogingen deze kwesties vriendschappelijk aan te kaarten en op te lossen, zowel voor als na zijn vertrek, heeft Leslie voor deze route gekozen om onder contractregelingen uit te komen waarmee hij in het verleden meerdere malen akkoord is gegaan.”

“Zijn claims zijn compleet onverdienstelijk en in veel gevallen domweg bizar, en we vertrouwen erop dat deze kwestie in ons voordeel zal worden beslist. Kernwaarde binnen Rockstar is sinds het begin het concept van ‘het team’ geweest. Het is zeer teleurstellend en simpelweg fout van Leslie om zelf met de eer te strijken van wat altijd de enorme inspanningen van het gehele Rockstar-team zijn geweest.”

Met deze verklaring, alsook de schadevergoeding die Rockstar nu van Benzies eist, lijkt het juridische moddergooien definitief te zijn begonnen. De tegenstrijdige uitspraken van beide partijen maken het nu al een onplezierige zaak, waarvan we je hier bij Gamekings uiteraard op de hoogte blijven houden.

Bron: VG24/7

Rockstar veroordeelt aantijgingen Leslie Benzies

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch