Menu Premium

Rockstar Games maakt nieuwe details van GTA Online bekend

Karim Shehata 11/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De titel die Rockstar Games 200 miljoen euro heeft gekost, verschijnt dan eindelijk volgende week dinsdag. De game is de laatste tijd zeker niet onbesproken gebleven op Gamekings.tv, want zo hadden we afgelopen maandag onder meer een hele speciale livestream omtrent GTA V. Na de release moeten we echter nog wel even wachten op GTA Online, die op 1 oktober verschijnt. De ontwikkelaar, die tegelijkertijd ook de uitgever is van de game, vond dat we nog niet genoeg wisten over de online modus die zich zal afspelen binnen Los Santos, want Rockstar Games maakt nieuwe details van GTA Online bekend.

Laten we beginnen met het feit dat GTA Online bij de release meer dan 500 missies bevat. Sommige kun je alleen doen en sommige vereisen een team, omdat ze wat complexer in elkaar zitten. Waarschijnlijk zullen dit overvallen zijn die je niet in je eentje kunt doen. Overigens spelen deze 500 missies zich af ná de gebeurtenissen van GTA V, waardoor het verhaal vanuit de singleplayer-game dus gewoon lijkt door te stromen. Verder is het letterlijk de bedoeling van de game om zoveel mogelijk geld te vergaren en op de bank te zetten. Rockstar geeft je ook nog een tip: laat het geld op de bank staan. Wanneer je wordt doodgeschoten kunnen andere spelers jouw geld pakken, maar niet wanneer jouw geld gewoon op de bank staat. Je kunt praktisch overal ‘betalen’ wanneer je geld op jouw virtuele bankpas staat. Net ‘t echte leven.

Vrouwen (en mannen die graag naar virtuele vrouwenbillen kijken), opgelet! Het is namelijk niet alleen mogelijk om een mannelijk personage te zijn in GTA Online, maar ook een vrouwelijke. Dit maakt het natuurlijk ook veel leuker, want wanneer je nu in het echt om je heen kijkt, hoop ik voor je dat je niet altijd alleen maar mannen ziet.

Wanneer je overvallen wordt door een bijdehante speler in je potje GTA Online kun je een som op diegene zijn hoofd zetten, want ook in het virtuele leven behoren anderen natuurlijk niet aan de spullen te komen die jij hebt verdiend. Geld verdien je vanzelfsprekend door missies te doen en wanneer je dat samen met je vrienden doet, kan de crew-leider de buit verdelen tussen degenen die de missie hebben voltooid. Zorg dus dat de eerlijkste uit jouw vriendengroep de crew-leider is, anders sta je  zelf elke keer met lege handen. De missies lopen via Rockstar Social Club, waardoor je kunt verwachten dat de ontwikkelaar soms wat aanpassingen doet op de missies of geheel nieuwe missies toevoegt aan de game. Hoewel het verdienen van geld leuk is, is gezelligheid ten slotte natuurlijk een vereiste. Daarom is het niet alleen maar schieten en overvallen, maar ook lekker gezellig een biertje drinken met je maten. Dit kan in jouw appartement of in één van de huizen die door je vrienden op de kop is getikt.

Pfoe, wat een waslijst aan details zeg. Het wachten wordt alsmaar moeilijker en daarom is het goed nieuws dat het niet heel lang meer duurt. Grand Theft Auto V verschijnt op 17 september voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Op GTA Online moeten we nog iets langer wachten, namelijk tot 1 oktober.

Rockstar Games maakt nieuwe details van GTA Online bekend

Rockstar Games maakt nieuwe details van GTA Online bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch