Menu Premium

Rockstar blijft GTA Online (voorlopig) volle bak ondersteunen

Hylke Haagsma 11/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Red Dead Redemption online is al weer een aantal weken speelbaar, maar dit betekent niet dat Rockstar gas gaan terugnemen wat betreft de online component van GTA V: GTA Online. De populaire online modes van de best verkopende game ooit, krijgt voorlopig nog gewoon updates, aldus Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar.

Arena War

De laatste grote update voor GTA Online kwam uit in december van het afgelopen jaar en het betrof de update Arena War. Deze update voegde nieuwe voertuigen en futuristische wapens toe. De Arena War uitbreiding bracht ook zeven verschillende nieuwe speelmodi met zich mee. Spelers kunnen bijvoorbeeld met eigen ontworpen voertuigen de strijd met elkaar aangaan.

De reden dat Rockstar gewoon door blijft gaan met het uitbrengen van updates is vrij simpel. De microtransacties van GTA Online zijn nog altijd een zeer goede bron van inkomsten. Volgens Take-Two verkopen de Shark Cars zelfs beter dan ooit. Eerder werd nog bekendgemaakt dat spelers voor elk weekend in februari dat ze inloggen, beloond worden met 250.000 GTA dollar. In totaal dus een fijne 1.000.000 aan GTA dollar die even kan worden binnen gehengeld door simpelweg alleen maar in te loggen.

Red Dead Online

Rondom Red Dead Online blijft het dan in tegenstelling tot GTA Online nog angstvallig stil. Het gratis in-game geld in GTA Online naast alle content staat in schril contrast met de activaties in Red Dead Online. spelers krijgen ook hier weliswaar gratis in-game geld en gold bars, maar die voelen toch meer als een goedmakertje tegenover het gebrek aan content. De game scoort goed en wordt online ook genoeg gespeeld, maar spelers missen de vette updates die ze wel in GTA Online krijgen. Rockstar heeft duidelijk moeite om de stroom aan content hier goed op gang te laten komen. JJ weet mogelijk de oorzaak: ‘De Western is als tijd een stuk lastiger om veel nieuwe, spannende content rond te maken. Het is, chargerend, toch paard, wagen, geweer, cowboy, indiaan. Terwijl je in GTA Online echt alles kunt verzinnen wat je wilt. Tot aliens aan toe als je wilt.’

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch