Menu Premium

Rocket League is de goudmijn van Psyonix

Suzanne de Jong 02/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt een simpel concept, voetballen met radiografisch bestuurbare autootjes. Bij Psyonix dachten ze dat nagenoeg een jaar geleden ook, toen Rocket League uitkwam voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het is geen verrassing dat Rocket League een groot succes is als je kijkt naar de eSports en livestreams en de cijfers die zojuist naar buiten zijn gekomen, bewijzen het volgende: Rocket League is de goudmijn van Psyonix!

Nu zijn er dus duidelijke cijfers naar buiten gekomen over hoeveel Rocket League nu werkelijk oplevert. Inmiddels is de game vijf miljoen keer over de digitale toonbank gegaan. Dit leverde voor Psyonix een booming 110 miljoen dollar op. Daarnaast hebben ook nog eens vijf miljoen spelers een DLC-pakket aangeschaft wat natuurlijk ook weer geld oplevert. In totaal hebben vijftien miljoen spelers de game op hun console geïnstalleerd staan, maar hoe kan dat als er maar vijf miljoen exemplaren verkocht zijn? Daar is een hele duidelijke verklaring voor! Toen in juli vorig jaar de game uitkwam, werd het meteen een gratis PlayStation Plus-game. Daarnaast is de game op bepaalde manieren speelbaar op meerdere accounts op één PlayStation of Xbox, waardoor dergelijke cijfers dus al snel toenemen.

Zelf is Psyonix blij met hun DLC content, waarbij betaalde content puur en alleen cosmetisch is en niet zozeer in-game content bevat. Onlangs kwam Rocket League nog met de basketball toevoeging, die uiteraard gratis te verkrijgen is. Heb jij de snelle voetbal-game van Psyonix ook op je console of PC staan en heb je er al aardig wat vriendschappen mee naar de knoppen gebracht? Of ben je er helemaal niet zo goed in? We zijn erg benieuwd naar jullie Rocket League-ervaringen, dus deel ze in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch