Menu Premium

Rock Band 4 draait op 1080p/60fps en verschijnt mogelijk in oktober

René Janssen 19/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zullen waarschijnlijk niet helemaal tot het eind van 2015 hoeven te wachten totdat Rock Band 4 uit zal komen. Het games-tijdschrift MCV vermeldt namelijk dat Rock Band 4 in oktober zijn release zal beleven en zal draaien op 1080p/60fps. Ruim op tijd om nog vóór de kerst met de instrumenten te oefenen voor een spectaculair kerstoptreden.

Grafisch wordt het allemaal dus een tandje scherper, maar ontwikkelaar Harmonix vindt de online mogelijkheden van de PlayStation 4 en Xbox One interessanter dan hoe het er grafisch uit zal zien. Niet dat het er grafisch niet op vooruit zal gaan, want Harmonix’s product manager Eric Pope vertelde aan MCV dat Harmonix een geheel nieuwe engine voor Rock Band 4 ontwikkeld heeft die het beste uit de nieuwe hardware moet gaan halen. Dat zal te zien zijn aan de ‘realistische’ belichting, het uiterlijk van de karakters en de animaties, allemaal in 1080p en draaiende op 60 fps. Pope is echter meer te spreken over de online infrastructuur van de nieuwe consoles, die nóg meer interactieve mogelijkheden zouden kunnen gaan opleveren.

In een ander artikel uit MCV werd er al geteast over een release date, dat zou dus oktober dit jaar moeten zijn. De geruchten worden ook steeds sterker dat Guitar Hero zijn rentree zal maken. Een officieel bericht van Harmonix zelf omtrent de release datum van Rock Band 4 is er echter nog niet, maar oktober lijkt nu wel erg voor de hand liggend. De game verschijnt volgens Harmonix sowieso nog in 2015.

Bron: VideoGamer

Rock Band 4 draait op 1080p/60fps en verschijnt in oktober

Rock Band 4 draait op 1080p/60fps en verschijnt in oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch