Menu Premium

Robert Bowling betreedt het gebied van zombiegames

Gamekings Redactie 03/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Robert Bowling gaat aan de slag met de eerste game van zijn kersverse bedrijf Robotoki. Bowling heeft twee maanden geleden zijn baan bij Infinity Ward en Activision verlaten om zijn eigen bedrijf op te starten. Het gaat nog tot 2015 duren, maar de eerste titel van ontwikkelaar Robotoki wordt een zombiegame genaamd Human Element. Kom maar op met die apocalyptische setting.

“De groostse kracht is de angst dat zombies in ons, de overlevers, zitten. Die onredelijke angst. Onredelijke angst die ons leidt tot het doen van onredelijke dingen om te overleven”, aldus Robert over Human Element in een interview. Via een character creation systeem kan je de rol innemen van drie verschillende classes: Action, Stealth en Intelligence. Binnen deze classes is het mogelijk te kiezen om zelf te overleven, te overleven met een partner, of te overleven met een jong kind.

Een kind meesleuren klinkt niet al te aantrekkelijk maar er is nog weinig tot niks bekend over wat deze keuzes precies inhouden. Wie weet komen er wel heel wat voordelen bij kijken. “Hoe je kiest te starten in de wereld zal beslissen hoe je uiteindelijk invloed hebt op de scenarios die je tegenkomt, op een fysiek en moreel level”, legt Bowling uit. De slogan bij de titel van de game is dan ook “Define yourself. Define survival.”

Human Element gaat uitkomen voor de next-gen consoles, PC, mobiel en tablets. Er komt meer info vrij over de game in juli. Ben jij eigenlijk een fan van games in een ‘zombie-apocalypse’ setting?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch