Menu Premium

Road Redemption de spirituele opvolger van Road Rash start op Kickstarter

Gamekings Redactie 14/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Road Redemption de spirituele opvolger van Road Rash start op Kickstarter en zo begint DarkSeas Games de race naar $160.000 dollar. Naast geld van investeerders heeft het team van DarkSeas Games net dat beetje extra nodig om van Road Redemption hun droomgame te kunnen maken.

Road Redemption is, zoals de inspiratiebron Road Rash, een motor-racegame met brute gevechtsopties. Gamers krijgen een flink wapenarsenaal tot hun beschikking en de game heeft een ‘counter’ en ‘parry’ systeem. Daarnaast is het ook zeer effectief om andere bikers voor een tegemoet snellende auto of vrachtwagen te duwen.

In de game speel je een biker die na 8 jaar in de gevangenis voorwaardelijk is vrijgelaten en zich binnen zijn oude biker gang opnieuw door de rangen omhoog moet werken. Afhankelijk van je acties zijn er verschillende eindes mogelijk voor de game, maar één ding is altijd hetzelfde: de weg ernaar toe is gevuld met asfalt, drugs en bloed.

Road Redemption gaat een game worden met een hoge leercurve want, zo vinden ze bij DarkSeas, als je ergens moeite voor hebt gedaan dan voelt het des te beter als je het uiteindelijk haalt. Terug dus naar de tenenkrommend moeilijke old school games waarin elke fout genadeloos wordt afgestraft.

Aan Road Redemption werkt niemand mee uit het oude Road Rash team. Ironish genoeg liet Dan Geisler, de co-designer van Road Rash, kort geleden op Reddit weten dat hij via Kickstarter misschien een nieuwe Road Rash game zou willen maken. Na jaren wachten en speculeren van fans is Geisler nu te laat.

Tot nu toe is er al $32.000 dollar binnengehaald en na slechts twee dagen is dat geen slechte start voor dit project. Als het Kickstarter project een succes is, dan worden de source codes, art assets and project files vrijgegeven een paar maanden nadat Road Redemption is uitgekomen. Road Redemption wordt een Unity-based game voor de PC, Mac OSX en Linux.

Road Redemption de spirituele opvolger van Road Rash start op Kickstarter

Road Redemption de spirituele opvolger van Road Rash start op Kickstarter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch