Menu Premium
Loading...

RIVE Announcement Trailer

Karen Koch 29/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een tijdje stil geweest bij ontwikkelaar Two Tribes, want de studio heeft namelijk wat moeilijke tijden achter de rug. Toch is de Nederlandse ontwikkelaar niet uit het veld geslagen. Ze hebben vol goede moed een doorstart gemaakt met hun bedrijf en nu kunnen ze hier de vruchten van plukken. Vandaag komen ze met een nieuwe game die ze laten zien door middel van de RIVE Announcement Trailer.

Two Tribes heeft onder andere games als Toki Tori en EDGE op haar naam staan, maar dit heeft niet geholpen bij de problemen die ze eind 2013 tegen het lijf liepen. De ontwikkelaar ging failliet, maar de mensen achter Two Tribes bleven in het voortbestaan van Two Tribes geloven. In januari dit jaar heeft Two Tribes een doorstart gemaakt en ondertussen zijn ze volop bezig met het ontwikkelen en uitgeven van nieuwe games.

RIVE is de eerste game van Two Tribes na de reboot van het bedrijf. Met een team van slechts drie mensen hebben ze de game bedacht, ontworpen en ontwikkeld. RIVE zal een 2D-shooter en platformer zijn met extra aandacht voor old-skool gaming-nostalgie in een mooi nieuw jasje. De ontwikkelaars noemen de game liever een “metal wrecking, robot hacking shooter”. Een belangrijk deel van de gameplay die Two Tribes nu al bekend heeft gemaakt, is het gebruik van hacks. Door deze hacks te verzamelen en te uploaden kan je namelijk het gedrag van de andere robots veranderen om het jou iets makkelijker te maken.

Een ding is zeker, explosief ziet het er wel uit. De trailer begint rustig, maar binnen enkele seconden worden je tromvliezen aangevallen met luide knallen en zijn alle kleuren en bewegingen een feestje voor je ogen. RIVE staat op de planning voor een release in het eerste gedeelte van 2015. Deze zal dan uitkomen op de PC via Steam en op alle huidige consoles.

RIVE Announcement Trailer

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch