Menu Premium

Retail-versie van Wasteland 2 wordt uitgegeven door Deep Silver

Gamekings Redactie 11/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een oude game waar nieuw leven in wordt geblazen, daar valt Wasteland 2 zeker onder. De game behaalde eind jaren tachtig faam door de vernieuwing die het destijds met zich mee bracht. Ontwikkelaars inXile en Obsidian entertainment proberen echt alles uit de kast te trekken om een spetterende game neer de zetten, want de retail-versie van Wasteland 2 wordt uitgegeven door Deep Silver.

Deep Silver is sinds jaar en dag uitgever van een aantal grote namen, ik noem een Duke Nukem, Dead Island, Metro: Last Light, Saints Row IV en nu dus ook Wasteland 2. Deep Silver heeft in het verleden al vaker met inXile samengewerkt, dus een echt verrassende actie is het niet. Volgens inXile CEO Brian Fargo is het een perfecte combinatie, want nu kunnen zij zich helemaal focussen op de game terwijl Deep Silver zich met de marketing en verkoopkant van het verhaal bezig houdt.

Nu Deep Silver betrokken is bij de ontwikkeling van Wasteland 2, betekent het dan niet dat Deep Silver zich gaat bemoeien met het creatieve verhaal? Nee, volgens Fargo behouden zij de complete creatieve controle over de game. Dankzij de financiering door alle Kickstarter backers zijn zij volledig vrij in hun creatieve visie en kunnen zij direct blijven communiceren met deze backers. Een mooie deal voor beide partijen lijkt mij.

Wasteland 2 komt eind 2013 uit voor de PC, Mac en Linux. Ook zijn er plannen voor verschillende DLC uitbreidingen, maar voor we daar meer over te horen krijgen zal de game vast al in de winkels liggen, of tussen je andere games in de kast.

Retail-versie van Wasteland 2 wordt uitgegeven door Deep Silver

Retail-versie van Wasteland 2 wordt uitgegeven door Deep Silver

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch