Menu Premium

Resident Evil: Revelations demo verschijnt 14 mei

Gamekings Redactie 10/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De meest recente Resident Evil verscheen op een niet voor de hand liggend platform, de Nintendo 3DS. Vanwege de goede ontvangst en om een nóg groter publiek te bedienen verschijnt de klassieke survival-horror game straks ook voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en Steam. De game krijgt ook nog een demo voor deze platformen, want de Resident Evil: Revelations demo verschijnt 14 mei.

Op de Nintendo 3DS gooide Resident Evil: Revelations hoge ogen vanwege het old school Resi-gevoel. De game is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Resident Evil 5 en 6, georiënteerd op suspense en het ‘less is more’ principe. Waar deel 5 en 6 meer raakvlakken had met een game als Gears of War, gaat Revelations terug naar de basics die de franchise in de eerste instantie roem bezorgden. En dat is dus iets dat vooral de Resident Evil veteranen aan zal spreken.

Fans van de klassieke Resident Evil formule hadden de laatste tijd een hoop aan te merken op de richting die Capcom met de franchise is ingeslagen. Zij zullen nu de daad bij het woord moeten voegen en zich dus moeten laten gelden door hun portemonnee te laten spreken, mits zij mogelijk de 3DS versie nog niet gespeeld hebben.

De game verschijnt in Europa op 24 mei voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en Steam. Maar mocht je nog twijfels hebben, dan biedt de demo je een eerste indruk. Deze is op 14 mei te downloaden op alle hierboven genoemde platformen. De Wii U versie zal zich overigens onderscheiden door toegevoegde platform-specifieke features, zoals touchscreen integratie, off-tv play en Miiverse features.

Heb jij Resident Evil: Revelations al gespeeld op de 3D handheld? Of is dít het moment waar jij op wachte en haal jij de game nu voor het grote HD scherm?

Resident Evil: Revelations demo verschijnt 14 mei

Resident Evil: Revelations demo verschijnt 14 mei

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch