Menu Premium

Resident Evil 5 en 6 Switch release date bekend gemaakt

Gert 17/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen E3 is bekend gemaakt dat Resident Evil 5 en 6 geport gaan worden naar de Nintendo Switch. Capcom heeft via een Tweet de release date aangekondigd. De games zullen op 29 oktober beschikbaar zijn in de Nintendo Eshop. In de VS komt een fysieke release in de vorm van een triple pack met Resident Evil 4, 5 en 6. Op dit moment is nog niet bekend of de triple pack ook in Europa zal verschijnen.

Co op on the go

Resident Evil 5 is geroemd om zijn co-op gameplay. In de game trek je de schoenen aan van Chris Redfield & Sheva Alomar. Beiden zijn agenten van de B.S.A.A, de Bio-terrorism Security Assesment Alliance. De agenten gaan in Afrika op onderzoek uit om te onderzoeken hoe een biologisch wapen de bevolking transformeert tot agressieve monsters. Resident Evil 6 omvat 4 verschillende verhaallijnen die zich afspelen in Noord Amerika. In de game kan je kiezen om het verhaal te doorlopen met Chris, Leon, Jake of Ada. Het overkoepelende verhaal is wederom een golf van bio-terroristische aanvallen waarbij mensen in agressieve mutanten veranderen.

 

Willen we meer of minder remakes?

De switch krijgt een steeds grotere catalogus aan games. Opvallend is dat een groot gedeelte van de games al eerder zijn uitgebracht op andere platformen. Ontwikkelaars kiezen er voor om hun oudere games opnieuw uit te brengen. Cd Project Red heeft aangekondigd dat zelfs The Witcher 3 speelbaar gaat zijn op de Switch, uiteraard met wat downgrades. Wat vinden jullie? Zitten jullie te wachten op re-releases op de Switch? Kunnen we oudere games het best met rust laten en de herrieneringen koesteren, of spelen jullie de games met alle plezier nog een keer? Laat het ons allemaal weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch