Menu Premium

Remember Me verschijnt in juni

Gamekings Redactie 27/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ze heeft de wulpse vormen van Lara Croft, de platform skills van Nathan Drake, de vechtmoves van Batman, haar naam is Nilin en ze heeft de hoofdrol in een nieuwe IP van Capcom. Remember Me verschijnt in juni.

Niet lang geleden zagen we de prille maar smakelijke beelden van Remember Me, Capcom’s vleesgeworden hoop op een nieuwe blockbuster. Aanvankelijk was ik niet omver geblazen vanwege de overduidelijke inspiratie bronnen. Remember Me is een futuristische third-person-action-adventure die overeenkomsten heeft met veel games. Het platformen lijkt zwaar geinspireerd door Uncharted met z’n (on)voorspelbare realtime terreinveranderingen. Het lijkt alsof de combatgameplay dezelfde organische flow als Assassin’s Creed en Batman heeft en Nilin is een indrukwekkend stukje eye-candy met een Lara Croft meets Faith (Mirror’s Edge) vibe.

Het risico met dit soort is games is dat er een kans is dat de gameplay elementen niet kunnen tippen aan het inspiratiemateriaal. Zodoende kan het zijn dat de game geen eigen identiteit heeft, met het gevolg dat de game geen indruk maakt. Doorgaans mijd ik dit soort games met ogenschijnlijk meer jatwerk dan originaliteit, maar iets aan de setting en de artstyle van Remember Me trekt toch m’n aandacht. Het Neo-Paris van het jaar 2084 is misschien een welkome afwisseling van de jungles, tombes en historische steden. Nilin lijdt hier aan geheugenverlies. Nilin’s geheugen is haar door haar voormalige werkgever, Memorize, afgenomen om haar om een of andere reden onschadelijk te maken. Het is de taak aan Nihil om haar geheugen door middel van te platformen, verkennen en vechten te verzamelen. Door dit geheugen- en herinneringen-aspect zie ik in het verhaal veel potentie. Het kan een mooie twist zijn op het puzzel element waarbij Nilin de herinneringen van anderen kan manipuleren.

Ondanks de overduidelijke invloeden en overeenkomsten schuilt er wellicht dus meer achter deze game. Nu bekend is dat Remember Me in juni voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnt vraag ik me af of we hier te maken hebben met een potentiële sleeper hit of één van de meest ondergewaardeerde games van 2013. Het verleden wijst namelijk uit dat het succesvol op de markt brengen van een nieuwe IP een grote en onderschatte uitdaging is.

Kijk jij uit naar Remember Me of denk je dat deze game al snel niet meer dan een herinnering zal zijn?

Remember Me verschijnt in juni

Remember Me verschijnt in juni

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch