Menu Premium

Remedy was verbaasd door reactie op komst PC-versie Quantum Break

Erwin Prins 04/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Slechts een maandje nog, dan ligt het langverwachte Quantum Break in de winkels. Hoewel de nieuwe game van Remedy lange tijd door het leven ging als Xbox One exclusive maakte de studio recent bekend dat deze ook zal verschijnen op de PC. Een deel van de community was hier echter niet blij mee, een reactie die de ontwikkelaar niet zag aankomen.

In gesprek met Eurogamer laat Sam Lake, eindverantwoordelijke van de Finse studio, namelijk weten dat hij de reacties op de aankondiging niet helemaal kon plaatsen. Zo zegt hij: “Hoewel ik begrijp dat gamers opkomen voor hun favoriete platform, had ik deze reacties niet verwacht. Naar mijn mening is het juist positief wanneer zo veel mogelijk mensen aan de slag kunnen met Quantum Break.”

De keuze om de game ook op de PC uit te brengen, komt niet uit de lucht vallen. Zo zegt Lake: “Remedy heeft een lange geschiedenis met betrekking tot het platform, en het geeft meer mogelijkheden met betrekking tot de graphics door de krachtigere hardware.” Een PC-port behoorde altijd al tot een serieuze optie. “De passie die de fans meedragen is belangrijk voor ons, maar uiteindelijk draait het om de games, en mag het platform niet uitmaken,” zo besluit hij.

Quantum Break verschijnt op 5 april voor PC en Xbox One.

Bron: Eurogamer

Remedy was verbaasd door reactie op komst PC-versie Quantum Break

Remedy was verbaasd door reactie op komst PC-versie Quantum Break

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch