Menu Premium

Remedy gaat terug naar Alan Wake als de tijd rijp is

Gamekings Redactie 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Remedy gaat terug naar Alan Wake als de tijd rijp is, aldus Alan Wake maker Remedy Games. “De volgende Remedy Games titel wordt geen vervolg van Alan Wake, pas zodra de tijd rijp is zullen we terug gaan naar ons oude nest”, zegt de creative director Same Lake.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien of gehoord, na de grote Xbox reveal van gisteren is Remedy Games bezig met iets nieuws. Sam Lake zegt zelf: “Iets groots, waarmee we een andere koers uit gaan varen en de volgende grote game van Remedy zal geen Alan Wake 2 worden.” Waarom geen Alan Wake? Sam Lake gaf een eerlijk antwoord: “money”. Alan Wake was eerder een “cult classic”, dan een grote hit bij de launch. “Nadat de eerste game uitkwam werkte we hard aan een vervolg, maar om te zorgen dat Alan Wake een ambitieus project blijft is besloten dit even op te schuiven. Het zou anders geen recht doen aan de trouwe fans” zegt Same Lake. Remedy neemt in mijn ogen een verstandig besluit door een nieuwe Alan Wake titel nog even te laten voor wat het is. Anders wordt het naar mijn mening een “standaard” game die om de haverklap uitkomt.

Tijdens de Xbox reveal bleek dat de nieuwe game Quantum Break gaat heten en een launch game wordt van de Xbox One. We zagen tijdens de trailer een jong meisje, die tragische visioenen met dood en verderf te zien kreeg. Er waren snelle shots van verwoeste plekken te zien in combinatie met gevechten tussen soldaten en andere mensen. Het was kort en er werd relatief weinig van de game getoond, maar het is duidelijk dat het gecombineerd wordt met live-action beelden. Een televisieserie misschien zelfs. Volgens Remedy moet de game namelijk de grens tussen televisie en gamen laten verdwijnen.

De nieuwe aangekondigde titel kwam tijdens de Xbox One presentatie min of meer als een verrassing. Ik ben benieuwd of Quantum Break net als Alan Wake voor vernieuwing kan zorgen. Denk jij dat Remedy Games er goed aan doet een nieuwe Alan Wake titel even te laten liggen?

Remedy gaat terug naar Alan Wake als de tijd rijp is

Remedy gaat terug naar Alan Wake als de tijd rijp is

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch