Menu Premium

Remake van Shadow Warrior is bloederiger dan het origineel

Gamekings Redactie 23/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zagen eerder al dat Martin aardig kon genieten van de game en met alle liefde aan het hakken en steken was in Shadow Warrior. Het is ondertussen zestien jaar terug dat het origineel van de first-person shooter uitkwam en in de tussentijd is er op grafisch vlak veel meer mogelijk. Ontwikkelaar Flying Wild Hog maakt hier gretig gebruik van, want de remake van Shadow Warrior is bloederiger dan het origineel.

Naar mate de tijd verstrijkt, raken we steeds meer gewend aan virtueel geweld op onze beeldschermen. Bijvoorbeeld toen in 1992 Wolfenstein 3D uitkwam, was er veel controversie rondom het feit dat de game zo gewelddadig was. Hetzelfde jaar kwam ook het eerste deel van de Mortal Kombat-franchise uit, waar ook aardig veel bloed en geweld in te zien was en dit werd de ontwikkelaars ook niet door iedereen in dank afgenomen. Als je nu zou kijken naar hoe het er destijds uitzag, kun je je bijna niet voorstellen dat het choquerend was. De graphics zijn alles behalve realistisch en de gameplay in de verste verte niet zo gewelddadig als wat we nu gewend zijn.

Het origineel van Shadow Warrior, destijds ontwikkeld door 3D Realms, had ook genoeg geweld. Het was mogelijk om met dikke wapens vijanden omver te maaien of met katana’s een einde te maken aan hun virtuele leven. Toch wordt daar door Flying Wild Hog een schepje bovenop gedaan. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden die nu beschikbaar zijn, vertelde Stawomir Uliasz, mede-verantwoordelijk voor de remake van Shadow Warrior. “Een van de dingen die in het origineel al mogelijk was, was het afhakken van lichaamsdelen. Dat was alleen wel beperkt tot twee stukken, terwijl het nu mogelijk is om je vijand in allemaal kleine stukjes te snijden”, aldus Uliasz. Mocht je dus blij worden van vliegende lichaamsdelen heeft Flying Wild Hog hun best gedaan de game neer te zetten die je heel graag wilt spelen.

Verder vertelt Stawomir Uliasz ook dat hij denkt wel te begrijpen waarom er de laatste tijd meer remakes van oude shooters worden gemaakt. “In de laatste jaren is het genre vooral overgenomen door moderne shooters als Halo, Call of Duty en Borderlands, terwijl er nog veel liefde is voor de old-school stijl. Old-school shooters zijn nog steeds leuk.” Of dat betekent dat Shadow Warrior ook leuk is, kunnen we achter komen op 26 september, want dan verschijnt de game voor de PC. Het vertrouwen is er, want het eerste deel was ontzettend tof!

Remake van Shadow Warrior is bloederiger dan het origineel

Remake van Shadow Warrior is bloederiger dan het origineel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch