Menu Premium

Releasedatum Control gelekt en bevestigd door Remedy

Hylke Haagsma 22/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Control komt in augustus uit, 27 augustus om precies te zijn. In eerste instantie lekte het uit, en inmiddels is het ook bevestigd door Remedy.

Officieel bevestigd door Remedy!

Remedy onthulde het spel vorig jaar op E3 2018, maar stopte met het verstrekken van info over een mogelijke releasedatum na die tijd. Het enige wat we wisten is dat het waarschijnlijk ergens deze zomer moest gaan gebeuren. Echter, dankzij het recente nieuws van GDC 2019 dat Control exclusief zou verschijnen op de Epic Games Store en Windows Store voor pc, lekte per ongeluk de releasedatum uit via een nieuwe digitale lijst: De beste nieuwe games van 2019 (en daarna).

Na dat nieuws over de PC versie, ontdekte TrueAchievements de Microsoft Store-pagina voor Control met een datum van 27 augustus 2019. Waarbij pre-orders al volgende week live gingen. De winkelpagina’s werden uiteindelijk bewerkt om die details te verwijderen, maar Remedy heeft sindsdien bevestigd in een verklaring aan Shacknews dat de uitgelekte lanceringsdatum van 27 augustus inderdaad officieel is! Naast de PC komt Control ook naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Jesse Faden haar bovennatuurlijke avontuur

In Control speel je als een jonge vrouw met de naam Jesse Faden (Courtney Hope) terwijl je probeert antwoorden te vinden. Over bovennatuurlijke gebeurtenissen die je hele leven hebben plaatsgevonden. Met indrukwekkende, dimensie-buigende vaardigheden tot je beschikking. Je neemt een bedreiging van buitenaardse wezens weg terwijl je een steeds veranderende omgeving verkent.

Alan Wake en Quantum Break

De game doet sterk denken aan Quantum Break, waar die titel ( net zoals Alan Wake ) nog een Xbox exclusive was, komt Control nu ook op de PlayStation 4 uit. Dit kan goed te maken hebben met de tegenvallende verkoopresultaten van de eerdere games van Remedy. De studio is ook bekend van Max Payne. In Alan Wake beleefde je in een episodische game het verhaal van de schrijver die met zijn vrouw eropuit trekt om over zijn writer’s block heen te komen. Dit loopt echter helemaal anders en zijn vrouw wordt vervolgens gekidnapt door een bovennatuurlijke kracht die mensen met een duisternis overneemt. Tijdens de gameplay moet je vervolgens deze duisternis eerst van je vijanden afschijnen met een zaklamp, voordat je ze dood kan schieten.

Qua gameplay doet de nieuwe game van Remedy meer denken aan Quantum Break, ook in die game had je verschillende krachten die de gameplay uniek maakten. In deze game kun je alleen meer dan alleen met tijd spelen. Zo kun je rondzweven en onderdelen uit de omgeving gebruiken als een schild.

Ga jij Control checken? En wat vond je van de eerdere games van de studio? Laat het ons even weten in de comments! Waar trouwens ook ruimte is voor al je brandende vragen en dilemma’s!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch