Menu Premium

Red Dead Online pokeren niet overal beschikbaar

Reilly 20/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na Grand Theft Auto Online was het natuurlijk logisch dat er ook Red Dead Online zou komen. Rockstar besloot vorig jaar om die eerst als Bèta uit te brengen.  Één van de onderdelen die echter ontbrak in die Bèta was iets wat je eigenlijk niet mag missen in een Western game: Pokeren. De Bèta is nu eindelijk afgelopen en daarmee gaat een grote update gemoeid: spelers kunnen genieten van onder andere nieuwe missies (zin om competitief tegen andere spelers te vissen?), nieuwe items en – inderdaad – pokeren. Althans…

Niet iedereen mag pokeren in Red Dead Online

Omdat online pokeren in nog best wel wat landen illegaal is, is zelfs een potje pokeren in Red Dead Online mogelijk in die landen verboden. Of de uitgever expliciet te horen heeft gekregen dat het echt niet mag of dat ze maar het zekere voor het onzekere nemen is nog niet geheel duidelijk. In de praktijk betekent het desondanks dat deze begeerde feature niet beschikbaar is in de desbetreffende landen – ondanks dat er in Red Dead Online niet om echt geld te spelen valt. Op de bijbehorende subreddit valt een bericht van Rockstar Support te lezen met verdere uitleg.

Toch wel een beetje gek?

Ondanks de uitleg die Rockstar heeft gegeven, vinden sommige spelers het toch een beetje een gek verhaal. Zo rapporteren spelers uit onder andere Griekenland en Argentinië dat in die landen er genoeg opties zijn om online te pokeren, waaronder andere games in de PSN Store. Waarom dan niet in Rockstar’s game?

Nederlandse spelers hoeven zich gelukkig geen zorgen te maken: Online poker is gewoon legaal in ons kikkerlandje.

Pokeren is niet het enige onderdeel wat vragen oproept. Wat dacht je van stapels dode paarden?

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch