Menu Premium

Rechtszaak tussen Epic en 14-jarige Fortnite cheater na drie jaar voorbij

ischaschouwenaar 10/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tenzij je de afgelopen drie jaar onder een steen hebt geleefd, zul je de game ‘Fortnite: Battle Royale’, gemaakt door Epic Games, vast wel kennen. In 2017 werd de game gereleaset en nam het alle platformen en consoles in zijn greep. Je kon er niet meer omheen. Overal waar je keek, was het Fortnite, Fortnite en nog eens Fortnite. Ook op YouTube en Twitch stond een overvloed aan Fortnite content. Sinds de release in 2017 is Fortnite een wereldwijd fenomeen geworden en heeft het een bescheiden aantal spelers van 350 miljoen bereikt.

With great power, comes great responsibility Epic…

In het vroege stadium van Fortnite was de game zeer vermakelijk om te spelen, zowel alleen als met vrienden. Naarmate de de spelers beter werden, kwam er een overvloed aan pro spelers. Met als bijwerking dat een hoop mensen, die de game te moeilijk begonnen te vinden, hun toevlucht zochten tot cheats. Zoals nu ook het geval is bij Warzone. Hier was Epic Games niet van gediend… In 2017 opende Epic Games een rechtzaak tegen een 14-jarige Fortnite-speler die werd beschuldigd van het gebruiken van cheats. De jongen zou Fortnite-hacks op zijn YouTube-kanaal hebben gebruikt en gepromoot. De rechtzaak werd geopend in 2017 en kwam onlangs pas ten einde. De boel werd gesetteld. Of er betaald is, wilde de rechtbank niet bekend maken.

Kinderen aanklagen is misschien geen goed idee

De rechtzaak tegen de 14-jarige riep in de loop van de jaren talloze vragen op in de rechtbank over de ethiek rond bestraffing voor cheaters en of het echt okay is om 14-jarige kinderen aan te klagen omdat ze zich met hacken bezighouden. De moeder van de jongen ging flink tegen Epic Games tekeer omdat ze het schandalig vond dat Epic Games zich op een minderjarige hadden gericht in plaats van op de hackwebsites die op zijn YouTube werden geadverteerd. In een brief uit 2017 aan de rechtbank schreef ze aan Epic Games: “hoe durven jullie een 14-jarig kind als zondebok te gebruiken en een voorbeeld van hem te maken”. Wat vinden jullie? Laffe hap dat Epic, of als je cheat moet je ook op de blaren zitten?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch