Menu Premium

Real Time Worlds vraagt surseance van betaling aan

Boris van de Ven 17/08/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Schotse ontwikkelaar Real Time Worlds heeft bij de rechtbank in Dundee uitstel van betaling aangevraagd. De studio, die werd opgericht door GTA-bedenker David Jones, was in het verleden verantwoordelijk voor de titel Crackdown voor de Xbox 360. Zes weken geleden kwam de tweede game van Real Time Worlds uit: APB. De game had het zwaar vanaf dag 1. De reviews waren niet erg enthousiast en het “vernieuwende” businessmodel waarbij je betaald voor het aantal uur dat je online met de game doorbrengt werd niet overal met gejuich ontvangen. Er werd ruim vier jaar gewerkt aan APB.

Onlangs werd de Amerikaanse studio van Real Time Worlds gesloten en ook in de Schotse studio vielen ontslagen. Op dit ogenblik werken er nog 45 mensen bij de ontwikkelaar. Onlangs kondigde de studio aan dat het werkt aan een game met de naam Project: Myworld. Het is nog maar de vraag of Real Time Worlds een doorstart kan maken met dit project.

Anderhalf jaar geleden stapten een aantal belangrijke medewerkers van Real Time Worlds op om een nieuwe studio te beginnen: Ruffian games. Dankzij goede contacten bij Microsoft kregen ze de mogelijkheid om gelijk met een toptitel aan de slag te gaan: Crackdown 2. Het lijkt erop dat Microsoft toen al wist dat het met Real Time Worlds niet helemaal de goede kant op ging.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch