Menu Premium

Rare trekt zich niet veel aan van kritiek op Kinect-games

Gamekings Redactie 11/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds het moment dat Microsoft om de hoek kwam zetten met Kinect, zijn de meningen over dit systeem redelijk verdeeld. Terwijl de moeders blij zijn dat hun kind energiek voor de tv staat te springen, kiezen de meeste gamers toch liever andere genre games. Rare trekt zich niet veel aan van kritiek op Kinect-games en gaat gewoon door met de ontwikkeling van dit genre.

Rare is sinds jaar en dag bekend als de ontwikkelaar van de game GoldenEye 007, waarbij je natuurlijk als James Bond door de levels sloop. Ook is Rare verantwoordelijk voor de Kinect Sports-serie, waar door zowel critici als gamers positief op werd gereageerd. Desondanks vallen de verkoopcijfers van dit soort Kinect-games regelmatig tegen. Toch laat het team van Rare zich daardoor niet afschrikken en gaan ze door met het maken van Kinect-gerelateerde games. Ze hebben dan ook nog genoeg ideeën in de wachtrij staan, zoals bijvoorbeeld een nieuwe Perfect Dark en Viva Piñata. Ondanks dat het team doorgaat met Kinect-games, zijn ze zich er van bewust dat er wel eens een moment zou kunnen komen dat de verkoop daadwerkelijk daalt. Natuurlijk weten ze dit allang en zeggen ze dat er al ‘stapels’ met ideeën klaar hebben liggen om games te maken die niks met Kinect te maken hebben. Tsja, dit klinkt mij in de oren als behoorlijk pr-gepraat. Eerst zien, dan geloven.

Rare blijft voorlopig dus nog wel even doorgaan met Kinect. De nieuwe Xbox One zal natuurlijk over Kinect 2.0 beschikken en dat zorgt er voor dat ze nog even door kunnen met het maken van games. Of het Rare gaat lukken hun kop boven water te houden met deze houding is altijd maar de vraag. Ze zijn zelf in ieder geval al overtuigt van het succes. De Xbox One zal naar verwachting in 2014 op de Nederlandse bodem aankomen.

Rare trekt zich niet veel aan van kritiek op Kinect-games

Rare trekt zich niet veel aan van kritiek op Kinect-games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch