Menu Premium

Randy Pitchford reageert op de Aliens: Colonial Marines demo kwestie

Gamekings Redactie 19/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn intussen een week verder in het drama dat Aliens: Colonial Marines heet, en de meest zichtbare hoofdrolspeler hierin test het giftige water dat zich nu voor hem uitstrekt. Want Randy Pitchford reageert op de Aliens: Colonial Marines demo kwestie en laat zich daarmee voor een eerste maal horen sinds alle negativiteit na de release van de game.

Wat in zo’n geval een bekend fenomeen is, is dat het internet massaal de fakkel op neemt en zijn pijlen richt op het gezicht van het drama, in dit geval Randy Pitchford. Hij is dan ook niet te spreken over al het gal dat hij over zich heen heeft voelen komen. Op Twitter reageert hij: “Ik waardeer kritiek en stel het op prijs. Wat ik niet op prijs stel zijn bedreigingen, beledigingen, grofheid en de algemene intentie om iemand te raken.” Wie zijn recente tweets leest, ziet hoe hij de daad bij het woord voegt. Randy twittert zich een slag in de rondte, maar lijkt uitsluitend op positieve reacties op de game te reageren. Het geeft toch een wat vertekend beeld.

Vooral de oorspronkelijke demo waarmee Pitchford en Gearbox verschillende beurzen zijn afgegaan om de hype rondom de game op te bouwen, wordt nu als ‘smoking gun’ gepresenteerd door de groep die zich bedrogen voelt. Videogamer bracht een en ander haarscherp in beeld met de video ‘What the hell happened to Aliens: Colonial Marines’ door de demobeelden recht naast de uiteindelijke gameplay te leggen. Het resultaat is verbijsterend bevonden door vriend en vijand van de studio. Texturen zijn in extreme mate vereenvoudigd, lichteffecten zijn niet te vergelijken en het gevoel bekruipt de kijker dat hier iets gruwelijk verkeerd is gegaan.

In reactie daarop twittert Pitchford vandaag: “Het is begrepen en we kijken er naar. We moeten een hoop informatie doorwerken en we moeten ook rekening houden met onze aandeelhouders.” Dat is niet veel, maar het is de eerste maal dat er een legitiem geluid vanuit kamp Gearbox op alle klachten komt.

Het bericht heeft een duidelijke ‘to be continued’ aan zijn kont hangen, dus de soap duurt nog wel even voort. Het zal ons benieuwen, want Gearbox lijkt in een spagaat. Enerzijds loopt hun reputatie bij gamers serieuze schade op met deze negatieve publiciteit met alle gevolgen vandien. Anderzijds kunnen ze waarschijnlijk vanwege belanghebbenden en juridische risico’s niet zomaar een mea culpa slaan. Lastig, lastig maar misschien ook een gevalletje eigen schuld, dikke bult?

Randy Pitchford reageert op de Aliens: Colonial Marines demo kwestie

Randy Pitchford reageert op de Aliens: Colonial Marines demo kwestie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch