Menu Premium
Loading...

rain Developer Diary: The Music of rain

Gamekings Redactie 21/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony is bepaald niet vies van experimentele games. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe muziek en geluid een belangrijk deel zijn geworden in de ontwikkeling van Rain in de rain Developer Diary: The Music of rain.

Iedereen zou wel eens onzichtbaar willen zijn en waar een wil is, is een weg. In die behoefte gaan PlayStation C.A.M.P. Acquire en Sony Computer Entertainment Japan Studio je voorzien met hun nieuwe game ‘rain’. In deze game neem je de rol aan van een jochie dat in de regen een silhouette van een meisje ziet en besluit haar te volgen, waarna hij ook zelf onzichtbaar wordt. Op zijn tocht om haar terug te halen, komt hij erachter dat er meerdere onzichtbare wezens ronddwalen.

De setup van rain spreekt tot de verbeelding en om er zeker van te zijn dat de hele game de nodige impact op de speler heeft, wordt de kracht van muziek ingeschakeld. In de rain Developer Diary: The Music of rain is componist Yugo Kanno aan het woord. Hij vertelt dat het één van de meer vreedzame projecten in zijn carrière is en dat hij dat ook in de soundtrack naar voren wil laten komen. Het bij iedereen bekende muziekstuk Debussy’s Claire de Lune fungeert als het hoofdthema van de game. Een ongelooflijk bekend muziekstuk dat vooral om haar schoonheid en eenvoud bekend is. Kanno vertelt onder grote druk te staan, terwijl hij het klassieke stuk in haar waarde wil laten bij de implementatie in de game. Daarom wordt het muziekstuk als auditieve rode draad genomen en verder niet zozeer veranderd. Wel wordt er zang aan de bekende tonen van het stuk toegevoegd in de vorm van vocaliste Connie Talbot.

Dergelijke afwijkende games vinden vaak publiek bij gamers die wel eens at anders willen ervaren dan de gebruikelijke games. We weten in ieder geval dat er gepassioneerd wordt gewerkt aan rain. De exclusieve PlayStation 3-game verschijnt ergens in oktober.

rain Developer Diary: The Music of rain

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch