Menu Premium

Quantum Break wil de lat qua verhalen in games hoger leggen

Gamekings Redactie 18/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de officiële onthulling van de Xbox One in mei dit jaar werden de eerste beelden van Quantum Break getoond. Veel werd er nog niet over losgelaten, maar voor velen was er gelijk reden om de game in de gaten te houden. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat we met deze titel aan de slag kunnen en de tussentijd wordt gebruikt om ons van informatie te voorzien. Quantum Break wil de lat qua verhalen in games hoger leggen en dit door middel van deze te combineren met een televisieserie, vertelt Remedy Entertainment. Hoe zijn ze van plan dat doel succesvol te gaan bereiken?

In een interview dat Oskari Hakkinen, head of franchise development bij Remedy Entertainment, gaf aan Develop vertelde hij zijn en de studio’s visie op de ontwikkeling van Quantum Break. De ontwikkelaar heeft namelijk grote plannen. Volgens Hakkinen kunnen ontwikkelaars veel leren van televisie en zelfs meer dan van films. Zo heeft Remedy Entertainment, dat ook verantwoordelijk is voor de eerste Max Payne-titels, tijdens de ontwikkeling van die games goed gekeken naar de televisieserie Lost. “Het was in die tijd dat er grote series uit begonnen te komen en Lost was zo’n voorbeeld die door iedereen gekeken werd, maar door een ieder op zijn of haar eigen tempo. Het toffe eraan was dat elke aflevering eindigde met een cliffhanger, waardoor je continu wil blijven kijken.”

Met Quantum Break wil Remedy Entertainment de brug slaan tussen games en televisie. De game is namelijk opgedeeld in verschillende hoofdstukken ofwel afleveringen en wanneer een hoofdstuk is voltooid, wordt een aflevering van een gespeelde serie vrijgespeeld. Deze staat al op de disc wanneer de game gekocht wordt.

De game en de serie moeten volgens Hakkinen samen één verhaal vertellen, maar beide een andere zijde. In de game wordt het ene thema aangehaald, terwijl de serie een ander thema betreft. Het geheel vormt de samenvattende beleving. Zowel de game als de serie bevatten dezelfde personages en de acteurs zijn dan ook compleet gedigitaliseerd. Als we Hakkinen moeten geloven, moet het allemaal zo realistisch mogelijk aanvoelen.

Een ambitieus project is het zeker en als Remedy Entertainment alles kan waarmaken dat ze zeggen, staat ons misschien wel een geweldige game te wachten. Zeker weten doen we het niet totdat we het zelf beleven, maar Quantum Dream is een titel die we in de gaten moeten houden. Een releasedatum is er nog niet, maar wel is duidelijk dat de game exclusief uitkomt op de Xbox One.

Quantum Break wil de lat qua verhalen in games hoger leggen

Quantum Break wil de lat qua verhalen in games hoger leggen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch