Menu Premium

Psyonix brengt deze lente Rocket League speelgoed uit

Rik Koning 03/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heb jij al wel eens van de game Rocket League gehoord? Het schijnt namelijk vrij goed te gaan met deze game over voetballende racemonsters. Zo goed zelfs dat hey veel meer begint te worden dan alleen een game. Licensing deals, eSports, een port naar SteamOS, je kan het zo gek niet verzinnen of Rocket League pikt er een graantje van mee. Vandaag werd aangekondigd dat ze daar nog een schepje bovenop gaan doen, want wat blijkt? Psyonix brengt deze lente Rocket League speelgoed uit!

Tot voorheen had developer Psyonix vooral deals lopen om andere franchises in hun game te verwerken en op die manier reclame voor beide titels te maken. Zo zaten er bijvoorbeeld al auto’s van Back to the Future, Gears of War en Halo in de game en zijn er zelfs geruchten dat KITT van Knight Rider zijn opwachting zou maken. Nu komt Rocket League echter naar een totaal andere wereld en wel de wereld van speelgoedauto’s.

Ja dat lees je goed. Rocket League heeft namelijk een deal gemaakt met Zag Toys, een producent van zogenaamde “pull-back” auto’s. Je kent ze wel, van die kleine speelgoed auto’tjes die je naar achteren moet trekken om ze op te winden, waarna ze er als een dolle vandoor schieten. Of dit vooral een jonger publiek bekend moet maken met de Rocket League-franchise of dat het juist op de nostalgische gevoelens van de bestaande fanbase in moet spelen is nog de vraag, maar hoe dan ook is dit zeker een interessante ontwikkeling te noemen.

Deze lente komt een twaalftal auto’s uit de game dus richting de speelgoedwinkel, wat overigens ook gepaard gaat met nieuwe ingame content voor degenen die de speelgoedauto’tjes gekocht hebben. Wat denk jij? Is Rocket League speelgoed een goede ontwikkeling voor de franchise en de gamesindustrie of lijkt dit toch meer op uitmelken van het IP? Laat ons weten wat je er van vindt in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch