Menu Premium

PS5 nodig? Coolblue gaat in februari 1500 next gen consoles verloten

Jan Johan Beldrok 15/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heb je nog geen PS5? En wil je deze console wel graag zo snel als mogelijk op je TV-meubel hebben staan? Dan moet je de webshop van CoolBlue in de gaten houden. Tenminste, als we een Tweet van gamejournalist Ron Vorstermans mogen geloven. In deze tweet schrijft hij dat Coolblue ergens in februari 1500 PS5 consoles gaat verloten. Deze aanpak hanteerde de winkelketen ook al rond de launch. Vooral uit onvrede met de (geringe) aantallen consoles die ze kregen om te verkopen. Er was zoveel vraag naar de PS5 en zo weinig voorraad, dat ze een loting het meest eerlijk vonden. Nu Sony hen mogelijk een nieuwe voorraad in het vooruitzicht heeft gesteld, kiezen ze opnieuw voor deze aanpak.

Aankondiging PS5-actie door Coolblue weer offline gehaald

Althans, als de actie dus doorgaat. Want vrij snel nadat Vorstermans zijn tweet de lucht had in geslingerd, haalde Coolblue de pagina voor de loting snel offline. Mensen die mee hadden gedaan aan de actie op dat moment, kregen een fout melding. Een reden voor deze drastische actie gaf Coolblue niet. Mogelijk hadden ze de actie op dit moment nog niet willen laden, om te voorkomen dat de servers overbelast raakten. Maar was het enkel ter controle online gezet.

Hou zou vooral om de digitale editie van de PS5 gaan

Vorstermans kwam nog meer te weten. Volgens hem ging het om 900 digitale- en 600 disc versies van de console. Wat jammer is, omdat de versie met een discdrive vele malen gewilder is. Of en wanneer de actie alsnog online gaat, is bij het schrijven van dit nieuwsbericht nog onduidelijk. Wel lijkt het er op dat er binnen kort weer nieuwe voorraden aan PS5’s naar Nederland komen. Hou de webshops dus goed in de gaten, want hoogstwaarschijnlijk gaat vrijwel alle verkoop compleet online verlopen. In de winkels zelf tref je de komende tijd weinig aan.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch