Menu Premium

PS4 Remote Play na vier jaar eindelijk beschikbaar op iPhone

Hylke Haagsma 07/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was vooralsnog geen pretje als je een iPhone-gebruiker bent die op PS4 Remote Play wacht. In oktober 2014 kondigde Sony aan dat het Remote Play op de Xperia Z3-serie smartphones zou introduceren, en de functie werd vervolgens een jaar later voor pc en Mac aangekondigd. Maar nog steeds was er geen enkel bericht over de iOS-apparaten. Maar vandaag is daar dan eindelijk het verlossende woord!

Firmware Update 6.50

Met firmware update 6.50 komt de functie dat Iphone en Ipad gebruikers nu Remote Play kunnen gebruiken voor hun PlayStation 4. Met de veelgevraagde functie kun je je PS4 rechtstreeks op je telefoon kunt opstarten en streamen. Hij is toegankelijk via de officiële app. Voorheen waren sommige iOS-gebruikers zo wanhopig om hun PS4 te streamen met apps van derde partijen gebruiken zoals R-Play, wat ongeveer 10 euro koste. Je hebt iOS 12.1 nodig en de laatste software update voor je PlayStation 4 natuurlijk.

De toekomst van PlayStation

Voorlopig doen we het nog even met de PlayStation 4 die nog een aantal toffe exclusives gaat krijgen. Wanneer we deze krijgen is vaak nog maar de vraag. Er gaan wel veel geruchten rond over de releasedatums van grote titels als The Last of Us 2 of Ghost of Tsushima. Die zouden mogelijk zo maar eens in oktober en augustus uit kunnen komen. Aankomende E3 is Sony niet aanwezig met PlayStation. Op de E3 hoeven we dus voorlopig geen nieuwe PlayStation aankondiging te verwachten, zullen ze het binnenkort dan zelf gaan doen? En, zouden we op onze PlayStation 5 wel gelijk ondersteuning krijgen voor Remote Play met onze Iphone of Ipad? Het zou natuurlijk zomaar eens kunnen dat PlayStation hetzelfde trucje uithaalt en in het begin weer geen ondersteuning bied voor de iOS-apparaten. Ga jij gebruik maken van de functie? Of is het iets waar je totaal geen behoefte aan hebt? Laat het ons even weten in de comments. En vergeet daar natuurlijk ook niet je vragen te stellen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch