Menu Premium

PS4 en Xbox One verkopen 40 procent beter dan last-gen consoles

Karim Shehata 20/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voordat de PlayStation 4 en Xbox One op de markt verschenen, was er pessimisme te proeven in de game-industrie. Consoles zouden hun beste tijd namelijk gehad hebben. Niets bleek uiteindelijk minder waar te zijn, want vooral de PlayStation 4 vloog als een warm broodje over de toonbank. Dit doen de consoles van Sony en Microsoft overigens nog steeds; de PlayStation 4 en Xbox One verkopen 40 procent beter dan de last-gen consoles deden in de eerste 23 maanden.

Dit blijkt uit cijfers van NPD. De firma legde de verkoopcijfers van de PlayStation 3 en Xbox 360 in de eerste 23 maanden naast die van de PlayStation 4 en Xbox One. Daaruit blijkt dat de twee laatstgenoemde consoles 40% beter verkopen dan hun voorgangers. Een fors verschil dus.

Het is overigens niet alleen maar hosanna: in de Verenigde Staten zijn dit jaar tot nu toe namelijk 23 procent minder consoles verkocht dan vorig jaar. Microsoft spreekt echter van een toename in console-verkopen, waardoor het erop lijkt dat de PlayStation 4 tot nu toe iets minder exemplaren weet weg te zetten dan in 2014.

Wat betreft de verkoop van consoles gaat het dus lekker in game-land. Heb jij al een PlayStation 4 of Xbox One in huis staan?

Bron: MCV

PS4 en Xbox One verkopen 40 procent beter dan last-gen consoles

PS4 en Xbox One verkopen 40 procent beter dan last-gen consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch