Menu Premium

PS4 en Xbox 720 onthullingen komen eind maart volgens geruchten

Gamekings Redactie 15/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PS4 en Xbox 720 onthullingen komen eind maart volgens geruchten. Voor elke nieuwe dag volgt een nieuwe wending aan de next-gen soap, zo lijkt het intussen wel. Gelukkig zijn wij stokverslaafde volgers van dit programma, dus ons hoor je niet klagen. Vandaag is Game Informer het orakel, een niet ongewichtig magazine in ons wereldje, en zij hebben blijkbaar genoeg vertrouwen in hun bronnen om een aantal prognoses in zwarte inkt te dopen.

Volgens het tijdschrift willen Sony en Microsoft hun nieuwe hardware aan de wereld presenteren tijdens de Game Developers Conference eind maart. Deze conferentie vindt plaats in San Francisco tussen 25 en 29 maart. Voor de verpakking van één en ander denken ze aan “speciale pers-conferenties in de stijl van Apple.”

‘Wat, hoe, maar E3 enzo?’ horen we je denken, en inderdaad, dit verhaal gaat lijnrecht in tegen andere geruchten die we eerder hebben gehoord. Gisteren luisterden we nog naar de woorden van de VP van Sony, Hiroshi Sakatomi, die ons in bedekte termen vertelde dat we minstens “tot mei” moeten wachten, met de E3 als logisch verlengstuk in die periode. Volgens het magazine klopt daar dus niks van, want beide fabrikanten willen met een presentatie rond de GDC een groter aandeel in de spotlights voor zichzelf garanderen. Daarvoor biedt het relatief rustigere GDC betere mogelijkheden.

“Dat betekent niet dat de E3 zonder verrassingen zal zijn. Next-gen games worden op de conventie aangekondigd in aanloop naar de release van de hardware later in het jaar.”

Goed, voor zover de plotwending, nu door naar de smakelijke cliffhanger als klapstuk op de aflevering van vandaag. Iets waar iedereen het namelijk wel over eens leek, was dat de PlayStation 4 op z’n vroegst gelijktijdig, doch waarschijnlijk pas na de release van de Xbox 720 gelanceerd wordt. Maar wat lezen we nu?

“We hebben gehoord dat Sony in het bijzonder erop gebrand is om dit keer niet als laatste fabrikant met nieuwe hardware op de markt te komen, zoals de PlayStation 3 destijds. Dus we gaan zien hoe snel Sony de PlayStation 4 de winkels in kan krijgen, en of Microsoft gemotiveerd genoeg is om daar een stokje voor te steken.”

En daarmee lijkt nu werkelijk alles wederom op losse schroeven te staan. Voor wie het nog niet door had, we zitten met zijn allen in een doldwaze achtbaanrit die voorlopig nog niet tot stilstand komt. We gaan langzaam omhoog, hard omlaag, over de kop en maken dan een kurkentrekker. Als dat vooruitzicht je groen en geel maakt, dan raden we je aan niet verder mee te rijden en ons bij het einde op te wachten. Voor ons geldt dat we de handen in de lucht gooien en ons joelend mee laten voeren naar de volgende looping…we hebben nu al zin in morgen.

PS4 en Xbox 720 onthullingen komen eind maart volgens geruchten

PS4 en Xbox 720 onthullingen komen eind maart volgens geruchten

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch