Menu Premium

PS4 architect hoopt dat PlayStation de status van Nintendo evenaart

Gamekings Redactie 27/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Nintendo een grote invloed heeft op de game-industrie valt niet te ontkennen. Met een filosofie waarin ze compleet hun eigen weg kiezen zijn ze nog altijd een grote speler op de markt. Niet iedereen zal een liefhebber zijn van hun games, maar een industrie zonder Donkey Kong en Mario is bijna niet in te denken. Als een van de langst bestaande partijen in de industrie kun je je bijna niet voorstellen hoe het was geweest als zij er niet waren. Mark Cerny, projectleider van de PlayStation 4, heeft hier bewondering voor. De PS4 architect hoopt dat PlayStation de status van Nintendo evenaart en ook zo’n stempel kan achterlaten als Nintendo dat heeft gedaan.

Tijdens een conferentie in Spanje vertelde Mark Cerny hoe hij droomt over de toekomst van PlayStation. De man wiens gezicht wij vooral kennen van de onthulling van de PlayStation 4 wil namelijk dat ze bij Sony ook een beetje kijken naar hoe ze bij Nintendo werken. Zo vertelde hij over een gesprek dat hij had met een bevriende Japanse ontwikkelaar, die op zijn beurt vertelde wat voor respect hij heeft voor Nintendo. De ontwikkelaar, waar geen naam van genoemd werd, heeft zowel met Sony en Nintendo gewerkt en zag het verschil in werkwijze van beide partijen. Zo werd het hem duidelijk wat voor positieve effecten het heeft dat er bij Nintendo al vanaf het begin een hecht team zit. Omdat deze mensen al langer dan dertig jaar met elkaar werken kennen ze elkaar door en door en verloopt de samenwerking dus ontzettend goed. Wat alleen maar positief is voor het bedrijf als geheel.

Ook bij PlayStation moet het er zo aan toe gaan, als het aan Mark Cerny ligt. Hij vertelde tijdens de conferentie dan ook dat hij het wel ziet zitten om nog minimaal twintig jaar te werken met mensen als Shuhei Yoshida en Andy House. Met deze twee topmannen van Sony aan zijn zijde wil hij dat ook bij PlayStation de sterke band tussen de drie doorklinkt in het bedrijf. Hij noemde zichzelf en de twee Sony presidenten dan ook de drie musketiers. Of hij het echter hand in hand met Yoshida en House voor elkaar krijgt om Nintendo te evenaren is nog maar de vraag, maar het enthousiasme wordt gewaardeerd. We spreken je over twintig jaar wel weer, Cerny!

PS4 architect hoopt dat PlayStation de status van Nintendo evenaart

PS4 architect hoopt dat PlayStation de status van Nintendo evenaart

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch