Menu Premium

PS Plus geeft indie-ontwikkelaars een nieuw publiek volgens Sony

Gamekings Redactie 17/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al langere tijd is het bekend dat de PlayStation 4 het favoriete platform is voor verschillende indie-ontwikkelaars. Sony is er daarnaast van overtuigd dat zij daadwerkelijk iets toevoegen aan deze relatief kleine bedrijfjes. PS Plus geeft indie-ontwikkelaars een nieuw publiek volgens Sony, want door deze service komen de kleinere studio’s in aanraking met een groot publiek. Dit stelt Andrew House.

Een van de meest grote problemen waar je tegenaan loopt als je een game uitbrengt, is het vinden van een goed publiek. Dit publiek is dusdanig gevarieerd dat je vaak tegen onverwachtse problemen oploopt. We hebben het hier namelijk niet over je opa en oma die komen kijken naar je afscheidsmusical in groep acht. Sony denkt dat zij met PlayStation Plus daadwerkelijk een gat in de markt hebben gevonden voor de kleine indie-ontwikkelaars. Doordat PS Plus cross-platform is, waardoor deze service te bereiken is op de PlayStation 3, PlayStation 4 en de PS Vita, is het mogelijk dat de kleinere studio’s met een enorme hoeveelheid mensen in aanraking komen. Dit is volgens Sony dé reden dat onwijs veel ontwikkelaars voor PlayStation Plus kiezen. Aangezien het voor de PlayStation 4 noodzakelijk is om PS Plus te hebben om online te gamen, wordt dit middel nog aantrekkelijker. Dit is althans de mening van Andrew House, één van de hogere bazen bij Sony.

De promotiemachine van Sony is inmiddels lekker op gang gekomen. Het Japanse bedrijf is er heel duidelijk van overtuigd dat PlayStation Plus echt een toevoeging is voor de indie-ontwikkelaars. Feit is dat Sony op dit gebied onwijs veel terrein heeft gewonnen in vergelijking met Microsoft, maar het Japanse bedrijf moet natuurlijk wel opletten dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen.

PS Plus geeft indie-ontwikkelaars een nieuw publiek volgens Sony

PS Plus geeft indie-ontwikkelaars een nieuw publiek volgens Sony

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch