Menu Premium

Protesterende studenten krijgen van Blizzard ban van zes maanden

Lars Leeftink 17/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste tijd heeft Blizzard het op zich genomen om het nieuws te domineren. Niet op de manier waarvan je zegt, daar moet je trots op zijn, maar toch. De producent heeft namelijk een ban van zes maanden uitgedeeld aan een paar Amerikaanse studenten. Het is dezelfde straf die gamer Blitzchung een tijdje geleden kreeg voor zijn steun aan Hong Kong.

Blizzard blijf de gemoederen bezig houden

Je moet zowaar onder een grot hebben geleefd wil je niet bekend zijn met het verhaal dat momenteel speelt rondom Blizzard. Het begon allemaal met Heartstone-speler Blitzchung, die zijn steun uitsprak aan de mensen in Hong Kong. Dit natuurlijk naar aanleiding van de situatie daar. Hij sprak zich uit tijdens een post-match interview, iets waar Blizzard niet zo blij mee was. Deze schorsing had flink wat gevolgen. Er waren onder meer Amerikaanse studenten (het AU-team) die opriepen dat blizzard geboycot moest worden door alles en iedereen.

Nog meer bans

En die zijn dus nu ook geschorst. Blitzchung is nu dus niet meer in zijn eentje als het aankomt op schorsingen. De groep die een sign met daarop de tekst “Free Hong Kong, Boycott Blizz”, zoals hierboven al aangegeven, werd gezien is door Blizzard nu dus ook voor zes maanden verbannen. De focus moet volgens Blizzard op de game zelf liggen en niet op politiek statements en andere dingen waarmee zij volgens hun niks meer te maken hebben.

Het is nu afwachten of de rust een beetje weder gaat keren of dat de producent voorlopig nog niet uit het nieuws te slaan zal zijn. Wat echter wel duidelijk is, is dat Blizzard bij de buitenwacht geen goede beurt heeft gemaakt. To be continued.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch