Menu Premium

Project CARS gaat Project Morpheus ondersteunen

Karim Shehata 26/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week onthulde Sony Project Morpheus, een virtual reality-bril die de toekomst van het gamen moet gaan veranderen. Sowieso zijn virtual reality-brillen tegenwoordig ‘hot’, want Facebook heeft gister bekendgemaakt de Oculus Rift over te nemen voor twee miljard dollar. De nieuwe game van Slightly Mad Studios gaat ook de virtual reality kant op, want Project CARS gaat Project Morpheus ondersteunen.

Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt op de website van Project CARS. De race-simulatie game krijgt dus ook te maken met virtual reality op de PlayStation 4. De andere platformen waarop de game verschijnt, beschikken op de PC na nog niet over een virtual reality-optie. Onduidelijk is voorlopig nog of de game op de PC dan wel de Oculus Rift ondersteund, want daar is nu met geen woord over gerept. De studio heeft de ondersteuning voor Project Morpheus nog even haarfijn uitgelegd op de website: “Hier bij Slightly Mad Studios streven we er altijd naar om nieuwe race-ervaringen die verder gaan dan de bank, controller en televisie”, aldus de aankondiging. “We zijn trots dat we vandaag aan kunnen kondigen dat Project CARS Project Morpheus gaat ondersteunen.” Slightly Mad Studios geeft daarnaast aan dat virtual reality volgens hun perfect past bij racegames.

Project Morpheus kan dus al snel op ondersteuning rekenen. Het apparaat, dat nog niet eens een echte naam mee heeft gekregen, is al aardig populair op het internet en dus blijkbaar ook onder de ontwikkelaars. Slightly Mad Studios gaat voor Project CARS, de nieuwe race-simulatie van de ontwikkelaar, dus virtual reality ondersteunen op de PlayStation 4. Uiteindelijk draait het echter niet alleen om de virtual reality, want de game verschijnt ook voor de Xbox One, Wii U, PC en Steam OS. Op dit moment staat Project CARS gepland voor een release in de herfst van dit jaar, maar een officiële datum is nog niet bekendgemaakt door de ontwikkelaar.

Project CARS gaat Project Morpheus ondersteunen

Project CARS gaat Project Morpheus ondersteunen

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch