Menu Premium

Prince Harry noemt Fortnite verslavend en zou de game verbieden

Hylke Haagsma 04/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Prince Harry had een hoop te vertellen over Fortnite en waarom het verboden zou moeten worden toen hij sprak met mental health experts tijdens een bezoek aan een YMCA in West London.

Stevige uitspraken over Fortnite

Fortnite is een enorm populaire game en veel kids spelen de game nog altijd. Niet alle ouders zijn hier blij mee wanneer hun kind meer speelt dan dat goed voor hem of haar zou zijn. Niet gek natuurlijk. Nu krijgen die ouders steun van de Engelse prins.

Harry was op een event in London om te spreken met mental health experts over de effecten van sociale media en gewelddadige videogames. Hier maakte hij duidelijk wat hij van Fortnite vind. Hij noemde de game “ontwikkeld om te verslaven, om je zo lang mogelijk achter de computer te houden.” Hij vond de game ook “onverantwoordelijk” en leek verward waarom mensen het in hun huis zouden moeten hebben. “”Waar is het voordeel van het hebben van de game in uw huishouden?”.

Fortnite richt schade aan bij kinderen

Harry vertelde de deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid dat hij het gevoel had dat ouders niet wisten wat ze nu moesten doen, dat ze in een hoek werden geduwd en “Het is alsof je wacht tot de schade is aangericht.” Harry had ook meningen over de duistere kant van sociale media en wat een gevaarlijke omgeving het is geworden. “Het is gevaarlijker omdat het is genormaliseerd en er geen beperkingen aan zijn. We bevinden ons in een geestverruimende tijd. Zonder die menselijke connectie, wanneer je een probleem hebt, kun je nergens heen, de enige plaats waar je kunt gaan is online en je zult waarschijnlijk gepest worden.”.

Prins Harry zou het vast goed bedoelen, maar Fortnite lijkt hier niet de schuldige. Bij alles wat een mogelijke verslaving kan worden is het belangrijk dat er een goede en gezonde balans is. Ouders kunnen weldegelijk de speeltijd van hun kinderen beperken. De schuld aan het spel geven is niet de oorzaak bij de kern pakken. Hoe goed Prins Harry het ook zal bedoelen.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch