Menu Premium

Prijs van Xbox Live-games stijgt door het nieuwe betaalsysteem

Karim Shehata 10/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de release van de Xbox 360 kopen gamers die de console bezitten al hun DLC en Xbox Live Arcade games met Microsoft Points. Hoewel Paypal inmiddels al een tijdje beschikbaar is, was het met Microsoft Points vaak goedkoper, omdat online winkels de punten aanboden voor een lage prijs. De tijd van de ‘’lage prijs’’ lijkt in Groot-Brittannië binnenkort een gesloten boek te gaan worden, want de prijs van Xbox Live-games stijgt door het nieuwe betaalsysteem.

UPDATE: Zoals meerdere oplettende lezers al hebben opgemerkt zal de prijs van Xbox-Live games, door de implementatie van het nieuwe betaalsysteem, voor de Nederlandse gamer niet stijgen. De bedragen waar we in dit artikel over schrijven gelden voor de Britse gamers, die zich in dit geval dus minder gelukkig mogen prijzen. 

Waar 1600 Microsoft Points in het verleden in Groot-Brittannië nog een pond of vijftien waard waren, is die waarde nu gedaald naar een ruime dertien pond. Dit blijkt uit de Xbox Live beta die op het moment gaande is. Microsoft communiceert echter niet in de beta dat je huidige Microsoft Points worden omgezet naar tastbaar geld op het moment dat je wat koopt, waardoor de Britten dus eigenlijk zonder melding geld verliezen.

Nu lijken de prijzen daar dus op hetzelfde niveau te zitten als bijvoorbeeld bij die van de PlayStation Store. Sony heeft nooit geloofd in een puntensysteem, waardoor het voor de inwoners van ons ‘’koude kikkerlandje’’ lange tijd alleen mogelijk was te betalen met een creditcard. Inmiddels heeft het Japanse bedrijf kaarten in de winkels gelegd die variëren in waarde en werd laatst zelfs de optie om met iDeal te betalen aan de PlayStation Store toegevoegd. Of Microsoft één of meerdere van deze opties gaat gebruiken om het voor de Nederlandse gamer makkelijk te maken de Xbox Live Marketplace leeg te blijven kopen, is vooralsnog onbekend.

Jammer genoeg gaan de prijzen dus omhoog in Groot-Brittannië, maar eigenlijk ben ik persoonlijk wel gewend dat een drastische verandering in de betaalmethoden een prijsverhoging met zich mee brengt, vooral in een tijd van een economische crisis. Benieuwd ben ik naar jullie meningen over deze veranderingen in de betaalmethoden en het verhogen van de prijzen door Microsoft.

Prijs van Xbox Live-games stijgt door het nieuw betaalsysteem

Prijs van Xbox Live-games stijgt door het nieuw betaalsysteem

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch