Menu Premium

Prijs Nintendo Switch onlineservice in Japan bekendgemaakt

Roy de Keijzer 02/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo President Kimishima heeft nieuwe informatie vrijgegeven over hoeveel geld de Japanse consument straks per jaar kwijt is aan de Nintendo Switch onlineservice, die later dit jaar wordt gelanceerd. Kimishima deed deze uitspraak tijdens een interview met de Japanse publicatie Nikkei, na afloop van de presentatie van het laatste financiële rapport van Nintendo.

Volgens de vertaling van analyst Dr. Serkan Toto geeft de hoge pief van ‘the Big N’ aan dat de Nintendo Switch onlineservice in Japan tussen de ¥2,000 en ¥3,000 zal gaan kosten op jaarbasis, omgerekend is dit tussen de €16,- en €25,- per jaar. Het is nog niet zeker of deze jaarlijkse kosten in Europa gelijk zullen zijn aan wat de Japanners gaan betalen, maar het geeft wel een indicatie af. De prijs zal naar verwachting dus lager kunnen gaan liggen dan de prijs voor een PlayStation Plus, of een Xbox Live Gold-lidmaatschap.

Kimishima geeft aan dat: “een jaarlijks bedrag voor de Nintendo Switch onlineservice het bedrijf zal helpen met het verzorgen van de online features zoals online multiplayer en de downloadservice.” Leden van de Nintendo Switch onlineservice kunnen straks maandelijks gratis een NES of SNES-game downloaden, het is onduidelijk of deze game dan tijdelijk of permanent gratis is binnengeharkt.

Andere features die na de launch van de Switch aan de onlinedienst worden toegevoegd zijn opties voor het maken van een eigen lobby, en voice chat-mogelijkheden via de speciale Nintendo Switch telefoon-app, waarmee in de toekomst ook speciale kortingen en aanbiedingen worden aangeboden. Verdere details zal Nintendo op een later moment gaan vrijgeven.

Nintendo geeft verder aan dat de Switch tijdens de launch zal worden gebundeld met een gratis proefabonnement voor de Nintendo Switch onlineservice, waarmee Nintendo-spelers zeker tot aan de herfst gratis van deze dienst gebruik kunnen maken.

De Nintendo Switch ligt vanaf 3 maart in de winkel. Wat vind jij van deze nieuwtjes? Laat het horen in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch