Menu Premium

Prepaidkaart in opmars bij gamers

Gamekings Redactie 23/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een toename van het gebruik van prepaidkaarten voor het aanschaffen van downloadbare content, de creditcard verliest terrein.

De creditcard boet in aan populariteit bij gamers. Daartegenover staat een toename van het gebruik van prepaidkaarten voor het aanschaffen van downloadbare content. Dit is gebleken uit een onderzoek van NewZoo. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat maar twintig procent van de gamers in 2011 een creditcard heeft gebruikt bij de aanschaf van downloadbare content. Ten opzichte van 2010 is dit een daling van zesentwintig procent. Ukash, een maatschappij die op internet vouchers verkoopt, heeft een vergelijkbaar onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat negen van de tien gamers de voorkeur geeft aan een alternatief voor een creditcard.

Om deze cijfers wat kracht bij te zetten deelt Ukash haar omzetcijfers van prepaidkaarten. Bij Ukash is de omzet van prepaidkaarten namelijk gestegen van 90 miljoen Engelse pond in 2010 naar 125 miljoen Engelse pond in 2011.Wat zou deze omslag als oorzaak hebben? De financiële crisis of misschien wel de gehackte accounts van Sony vorig jaar? Het blijft speculeren, maar waar geef jij je voorkeur aan: Creditcard of liever een ander alternatief zoals prepaid?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch